22_03_29_erdmost_nincskep

A „vásári” ló esete

22_03_29_erdmost_nincskep

A „vásári” ló esete

Az Érdi Újság szerkesztősége megdöbbentő levelet kapott az elmúlt hetekben. Egy hölgy a piac működését kifogásolta, méghozzá azért, mert félholt csikót látott a piac bejáratánál, s nem értette, hogy hol vannak a piacellenőrök.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tisztelt Szerkesztőség!

Kérem, legyenek szívesek, ha módjukban áll, azonnal megtekinteni, hogy a lovak rövid pórázon, víz nélkül, a tűző napon, valószínűleg hajnal óta, de lehet, hogy tegnap óta ki vannak kötve a piac bejáratánál, a Felső utca végén. A kiscsikó félholtan vagy holtan fekszik és az anyja nem ér el hozzá a rövid póráz miatt. Döbbenetes, hogy ezt tömegesen végignézték!!!! Az Úr sújtson le rájuk!!! Nem volt egyetlenegy piaci ellenőr vagy egy rendes ember, aki szólt volna!! Ha lenne piacfelügyelő, láthatta volna az állatkínzást és szólnia kellett volna a hatóságoknak!!! Ha pedig van, akkor elmulasztotta a kötelezettségét!!
Kérem, legyenek szívesek kimenni vagy utólag írni a történtekről!!

Tisztelettel: S. Ágnes

Tisztelt S. Ágnes!

„A piacon 24 órás portaszolgálat működik. A porta a bejárat közelében, a kerítés belső oldalán található, bárki számára elérhető. Piaci napokon jómagam is kint tartózkodom, engem is kereshetnek a panaszaikkal” – mondta lapunknak Lantos Bence piacfelügyelő. Elárulta azt is: mivel a lovak nem a piac területén voltak, még csak nem is a parkoló, hanem a Felső utca közelében legeltek, nem láthatta őket, és nem jelezte neki senki, hogy gond lenne – igaz, amúgy sem intézkedhetett volna hivatalos minőségében, hiszen a kérdéses terület már nem tartozik a piachoz. Persze, ilyen esetekben a rendőrséget, polgárőrséget, állatvédőket bárki értesítheti.

„Általában olyankor szoktak hozzám fordulni, ha valaki rosszul lesz, és mentőt kell hívni. Erre sajnos a minap is volt példa: egy idős hölgy rosszul lépett, elesett, megütötte a csuklóját. Az nem jellemző, hogy panaszokkal keresnének. Rendszeresen járom és ellenőrzöm a területet, a rendőrök, polgárőrök is be szoktak nézni. Rajtam kívül van két ÉKFI-s, illetve két helypénzszedő kolléga, egy portás, valamint egy köztisztasági alkalmazott, így ha bárkinek gondja van, valamelyikünket biztos megtalálja” – hangsúlyozta Lantos Bence. 

A piacfelügyelő többek közt arra is odafigyel, hogy se a piacon, se a bejárat előtt ne árusíthasson senki engedély nélkül, és ellenőrzi, hogy az árusok betartják-e a szabályokat. Azt pedig, hogy a vírusveszély elkerülése érdekében milyen rendeletek vannak életben, tájékoztató táblák közvetítik a látogatók felé. „Érdemes kijönni szombatonként, nézelődni, vásárolni, hiszen a járványveszély vége óta visszatértek az árusok. Arra kell figyelni, hogy a parkolásért ismét fizetni kell”.

Üdvözlettel,
az Érdi Újság szerkesztősége
 

Ha Önnek is van kérdése, írjon nekünk a szerkesztoseg@erdmediacentrum.hu címre. 

További cikkeink

További cikkeink

Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email