22_03_29_erdmost_nincskep

Városi kitüntetéseket adtak át a nemzeti ünnepen

22_03_29_erdmost_nincskep

Városi kitüntetéseket adtak át a nemzeti ünnepen

A március 15-ei városi ünnepségen, a Szepes Gyula Művelődési Központban adták át a városi kitüntetéseket. Érd Város Díszpolgára lett az idei évben Hajdu Ferenc plébános, Érd Városáért Kitüntetés Külkapcsolati Tagozata Díjat vehetett át Baracskayné Komonyi Angela, Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának külkapcsolati referense, Érdi Tudományos Díjjal ismerte el a közgyűlés dr. Kukovics Sándor agrármérnök munkásságát. Az Érd Médiacentrum Pro Publicitate Érd díját idén az Életfa Csoport vehette át. Galériával frissítve.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érd Város Díszpolgára címet adományozott a közgyűlés Hajdu Ferenc plébánosnak, a Székesfehérvári Egyházmegye általános helynökének. Laudációjában Spányi Antal megyés püspök idézte fel Ferenc atya életútját, több évtizedes szolgálatának állomásait. A kitüntetést T. Mészáros András polgármester adta Hajdu Ferencnek.
Mint Spányi Antal megyés püspök laudációjában felidézte, Hajdu Ferenc atya 1988-ban került Érdre, az újvárosi plébániára. Szinte ezzel egyidőben megalapította a Katolikus Szülők Érdi Egyesületét, melynek célja az érdi katolikus közoktatás újraindítása volt. Miután az egyházközség a régi zárda feletti kezelési jogot visszakapta, 1989-ben megkezdődhetett az iskola újjászervezése, és 1991 szeptemberében megnyithatta kapuit a Marianum. Hajdu Ferenc azóta is püspöki biztosként felügyeli ezt az intézményt, aktívan részt vesz a hitoktatásban, zarándoklatok szervezésében.
2008 óta a Lea Otthont is püspöki biztosként felügyeli, figyelemmel kíséri a krízishelyzetbe került fiatal nők és gyermekeik sorsát. Irányította és felügyelte az otthon új épületének megvalósítását. Nagy figyelemmel segíti a Katolikus Karitász érdi szervezetét, és 1989-től – magyarországi letelepedésüktől – jó kapcsolatot ápol a Szeretet Misszionáriusai renddel, közel tíz éve vezeti és szervezi az Élő Rózsafüzér zarándoklatot. 2018 óta a Szent Antal Családi Bölcsőde püspöki biztosa is.
Több évtizedes szolgálatát alázattal, odaadással és elhivatottsággal végzi. Hajdu Ferenc atya azt a hitet szolgálja, amelyet a magyar nép Szent István óta őriz, mindenféle nehézségek között. Szolgálja azt az életet, amelynek Isten az ura, szolgálja azt a magyar kultúrát, amelyet továbbadni akarunk, és mint plébános, szolgálja az emberek közösségét, életét.

Érd Városáért Kitüntetést adományozott a közgyűlés Szóka Júlia énekművésznek. Munkássága az igényesség, a kitartás, a művészet iránti alázat, az emberek iránti szeretet, a folyamatos megújulás és önképzés példája. Érd város értékeit növelő, maradandó teljesítménye teszi méltóvá a kitüntetésre. A díjat T. Mészáros András polgármester adta át a március 15-ei ünnepségen.
Szóka Júlia énekművész okleveles magánének-tanárként diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. Innen egyenes út vezetett a Budapesti Operettszínházba, ahol az összes jelentősebb primadonna főszerepet eljátszotta.
1998-ban megkapta az Év Primadonnája díjat  és Fesztiváldíjas lett. Tagja volt a Budapesti Operettszínházon kívül a Rockszínház és a Turay Ida Színház társulatának. Énekes tehetsége és kiemelkedő színészi kvalitásai külföldi turnékon is megmutatkozhattak. Számos kiváló művésszel – énekessel, rendezővel – dolgozhatott együtt. A klasszikus zeneművek mellett a legnagyobb operett slágereket tartja műsorán, ezenkívül kedvelt műfaja a nóta, a musical és a dixieland is – erről számos rádió- és tévéfelvétel tanúskodik.
2016-ban kiemelkedő szakmai és pedagógusi munkáját miniszteri elismeréssel jutalmazták.
Szóka Júlia bármerre is jár itthon és a nagyvilágban, nem mulasztja el nyilatkozataiban megemlíteni, hogy honnan jött – szeretett városából, Érdről, ahol már 27 éve él. A művésznő az érdi Lukin László Alapfokú Művészeti Iskola magánének tanára. Zenepedagógusként páratlan igényességgel, elhivatottsággal tanítja növendékeit.

Érd Városáért Kitüntetés Külkapcsolati Tagozata Díjat vehetett át Baracskayné Komonyi Angela, Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának külkapcsolati referense. Szerteágazó és elhivatott munkájával nagymértékben hozzájárul a város külkapcsolatainak elmélyítéséhez és ápolásához, a város kultúrájának, egyedi értékeinek nemzetközi színtéren történő megismertetéséhez.
A Kárpát-ukrajnai Bátfán született, az   Ungvári Állami Egyetemen szerzett tanári diplomát. Ez idő alatt Moszkvában az idegenforgalmi szakmát is megtanulta, idegenvezetőként a Szovjetunió 15 köztársaságában járt és dolgozott, megismerve és nagyra értékelve a különböző nemzetiségek történelmét, kultúráját. Anyanyelvén kívül hat nyelven beszél.
Házasságkötése és kislánya születése után átköltözött Magyarországra, ahol nemzetközi referensként, marketing és PR-menedzserként, irodai hálózatvezetőként dolgozott. Folyamatosan képezte magát, külkereskedelmet és PR-t tanult.
A Miniszterelnöki Hivatalnál és a Külügyminisztériumban a határon átnyúló gazdasági együttműködéssel, a kis- és középvállalkozások fejlesztésének előmozdításával, valamint  pályázatokkal foglalkozott, megismertetve a vállalkozásokat az EU-val és pályázati rendszerével. A Nemzetközi Diplomáciai Tanulmányok Intézeténél EU-szakértő másoddiplomát szerzett.
Baracskayné Komonyi Angela 25 éve Érden él, több mint 10 éve a Polgármesteri Hivatal külkapcsolati referense. Tevékenyen vesz részt a stratégiai anyagok, városfejlesztési tervek összeállításában, és a pályázati lehetőségek felkutatásában.  Ehhez a munkához projekttervezés valamint terület- és településfejlesztési ismereteket is szerzett.
A kollégák bevonásával dolgozta ki a város külkapcsolati stratégiáját, amely épít az Európai Unió és Magyarország külkapcsolati rendszerére.
Alapító elnöke az érdi Lions Klubnak.
Baracskayné Komonyi Angela szerteágazó és elhivatott munkájával nagymértékben hozzájárul a város külkapcsolatainak elmélyítéséhez és ápolásához, a város kultúrájának, egyedi értékeinek nemzetközi színtéren történő megismertetéséhez.

Érdi Tudományos Díjjal ismerte el a közgyűlés dr. Kukovics Sándor agrármérnök, a Juh- és Kecske Terméktanács és Szakmaközi Szervezet ügyvezető igazgatója munkásságát. Dr. Kukovics Sándor az agrártudomány területén kifejtett kimagasló tudományos munkásságával hozzájárul Érd város hírnevének öregbítéséhez, méltó birtokosa a kitüntetésnek.
Dr. Kukovics Sándor 45 éve végzi tudományos tevékenységét a kutatás és fejlesztés területén, melyből külföldi munkái mellett több mint 40 évet töltött el az Állattenyésztési Kutatóintézetben. Nagyszámú kutatási és fejlesztési program irányítása volt a feladata a juh- és kecsketartás területén. Nevéhez több állattenyésztéssel kapcsolatos műszaki szabadalom fűződik. 
Dr. Kukovics Sándor 1991-től a mezőgazdaság-tudományok kandidátusa, 2000-től habilitált doktor mezőgazdaság-tudomány területén, 2002-től egyetemi magántanár. 2016-tól a Kecske Világszövetség igazgatótanácsi tagja. Tevékenységét  több díjjal is elismerték, legmagasabb szakmai kitüntetése 2008-ban az „Újhelyi Imre Emlékdíj” és 2009-ben a Tankönyv Nívódíj. Oktatott a Gödöllői, Debreceni, Nyugat-Magyarországi és Kaposvári agrártudományi egyetemeken. Több mint 1000 publikációja jelent meg, ebből 27 könyv. 
A tej szerepe a humán táplálkozásban című, 2009-ben megjelent könyve jelenleg is az orvos-, dietetikus- és védőnőképzés egyik alapműve. A húsfogyasztással kapcsolatos félrevezető információk megfelelő kezelése céljából szervezte meg „A hús szerepe a humán táplálkozásban” című konferenciát a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében 2016-ban, az itt elhangzottakra alapozva jelenik meg a következő könyvei az idei évben.
2016-ban elnyerte a Kecske Világszövetség következő világkonferenciája rendezési jogát, melyre 2020-ban, Egerben kerül majd sor.
Dr. Kukovics Sándor az agrártudomány területén kifejtett kimagasló tudományos munkásságával hozzájárul Érd város hírnevének öregbítéséhez, méltó birtokosa az Érdi Tudományos Díjnak.

Az Életfa Csoport Egyesület nyerte el idén az Érd Médiacentrum Pro Publicitate Díját, amit a március 15-ei városi ünnepségen adott át T. Mészáros András polgármester és Fekete Zoltán, az Érd Médiacentrum főszerkesztője Tarsoly Anikónak, az Életfa tiszteletbeli elnökének.
Az Érd Médiacentrum 2015-ben alapította a Pro Publicitate Díjat, a magyar sajtó napja alkalmából. Az elismeréssel azt az érdi vagy térségi közintézményt, hivatalt, illetve civil szervezetet tüntetjük ki, amely az elmúlt egy évben leginkább partner volt az itt élők tájékoztatásában. Az Érd Médiacentrum munkatársai idén is két szervezetet jelöltek a díjra: az Életfa Csoport Egyesületet, illetve a Poly-Art Alapítványt.
Olvasóink szavazata alapján az Életfa Csoport nyerte el a kitüntetést, amit T. Mészáros András polgármester és Fekete Zoltán, az Érd Médiacentrum főszerkesztője adott át a március 15-ei ünnepségen Tarsoly Anikónak, az Életfa tiszteletbeli elnökének.
Tarsoly Anikó a díj átvétele után bemutatta egyesületüket. Mint elmondta, csoportjukat három éve alapították sajátos nevelési igényű gyermekeket nevelő szülők.
– Ezeket a családokat fogjuk össze egy csapatba, és igyekszünk nekik támogatást nyújtani. Ezek a gyermekek ugyanolyanok, mint mi vagyunk, de mégis mások – és ezt a másságot nagyon nehezen tudják az emberek kezelni. Szeretnénk megismertetni mindenkit ezekkel a gyerkőcökkel, illetve a szülők nehézségeivel; támogatni őket, és elérni sok-sok olyan dolgot, amivel előrébb tudjuk vinni e családok életét. Ezen munkálkodunk három éve. Köszönjük ezt a díjat, és bízom benne, hogy mindenki támogatását megkapjuk ahhoz, hogy tovább tudjuk folytatni munkánkat, és előrébb jussunk gyerkőceinkkel – zárta szavait a tiszteletbeli elnök.
Az Életfa Csoport Érden és környékén élő sajátos nevelési igényű vagy tartósan beteg gyerekeket nevelő szülők közössége. Céljuk, hogy közösségükben a hasonló helyzetet átélő szülők megoszthassák egymással a naprakész információkat, segíthessenek egymásnak a problémák kezelésében, és a közösség erejével hatékonyabban érvényesíthessék gyermekeik érdekeit.  Aktív közösséget építenek, személyes találkozókkal, kapcsolatokkal. Bővebb információt az egyesület honlapján, illetve korábbi cikkünkben találnak az egyesületről.

T. Mészáros András polgármester a városi ünnepségen gratulációját fejezte ki Erdélyi-Takács István érdi lelkipásztornak is, aki nemzeti ünnepünk alkalmából nemrégiben Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől vehette át a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést a Miniszterelnökségen rendezett ünnepségen. 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email