22_03_29_erdmost_nincskep

A város jövőjéről beszélgetnek csütörtökönként az Összefogás Házában

22_03_29_erdmost_nincskep

A város jövőjéről beszélgetnek csütörtökönként az Összefogás Házában

Az Érdi Fidesz-KDNP-Összefogás frakciója továbbra is kikéri az itt élők véleményét a város jelenével és a további tervekkel kapcsolatban, ezért minden csütörtökön 18 órától várják az érdeklődőket az Összefogás Házában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– A választási kampánynak vége, az új városvezetésnek ideje lenne elkezdeni dolgozni – kezdte sajtótájékoztatóját Simó Károly, az Érdi Fidesz-KDNP-Összefogás frakcióvezetője, szóvivője. Mint elmondta, Érden a Fidesz-KDNP-Összefogás képviselői kisebbségben vannak, a képviselőcsoport 6 képviselőből áll, míg a többségi frakció 11 fő, ami azt jelenti, hogy minden kérdésben a többség dönt, ám a frakció tagjai esküjüknek megfelelően konstruktívan állnak a közgyűlési munkához.

– Azonnal egyeztetést kezdeményeztünk, hogy mi az, amivel mi hozzá tudunk tenni a munkához, az elmúlt 13 év tapasztalatát, ismereteit, kapcsolatait felhasználva. Sajnálatos módon erre nem került sor, ebből az új városvezetés nem kért. Egyeztetés helyett diktátumokat kaptunk, amikkel figyelmen kívül hagyták annak a 10 ezer érdi választópolgárnak véleményét, akaratát, akik a Fidesz-KDNP-Összefogás által elképzelt és eddig megvalósított városépítésre szavaztak – hangsúlyozta a szóvivő, aki hozzátette, hogy az új városvezetés a munka helyett azzal van elfoglalva, hogy a baloldali médiában és közösségi felületein az előző városvezetést gyalázza.

– Ettől függetlenül, mi képviselői eskünkhöz híven a Közgyűlésben és a bizottságokban is mindent támogatunk, ami jó az érdieknek és fel fogunk szólalni az ellen, ami nem szolgálja az érdiek érdekét – emelte ki Simó Károly.

Az Érdi Fidesz szóvivője a gazdasági helyzetről és a város költségvetéséről is szólt. Mint ahogy azt elmondta, a Közgyűlésen tisztázódott, hogy szó sincs hiányról a 2019-es évi költségvetésben.

– A 2019-es költségvetés stabil, jól tervezett, megfelelő gazdálkodással végrehajtható költségvetés. Maga a polgármester ismerte el, hogy a 2019-es évben minden egyes kiadásra ott van a fedezet, illetve a fejlesztéseknek is megvan a fedezete. Örömmel láttuk azt, hogy tényleg olyan jó a város költségvetése, hogy tudtuk támogatni, hogy a város intézményeiben az év végi jutalomra is jut azokból a pénzekből, amiket megszereztünk a város számára. Emellett egy rendkívüli kiadást is sikerült betervezni, az érdi kézilabda csapatban egy 30 millió forint körüli összeget tudott rendkívüli támogatásként javasolni a polgármester, mert tényleg megvan rá a fedezet – mondta el Simó Károly.

A szóvivő arról is szólt, hogy a stabil működtetés mellett a város további építésére kell koncentrálni, mert mint mondta, feladat az bőven van. 

– Az is kiderült a Pénzügyi Bizottság ülésén, hogy valótlanok azok az állítások, hogy a Modern Városok Program támogatási összegei le lennének kötve egy vállalkozói kör számára. Vannak nagy összegben olyan programok, amelyekre itt a pénz, de még nincs szerződés kötve rá, vannak olyanok is, ahol helyi vállalkozókkal van szerződés a munka elvégzésére. Azt gondolom, hogy nem a kifogásokat kellene keresni, hanem előre nézni és a pénzből az érdiek számára értéket teremtő beruházásokat végrehajtani – fogalmazott a frakcióvezető. 

Korábban is kikérte a városlakók véleményét az Érdi Fidesz-KDNP-Összefogás csapata Érd fejlesztéseivel kapcsolatban, akár személyesen, a médián keresztül vagy éppen konkrét kérdőívek eljuttatásával – hangsúlyozta sajtótájékoztatóján Simó Károly.

– Ennek köszönhető az a közel 140.000 millió forint fejlesztési pénz, ami az elmúlt években a városba érkezett, mert olyanokra kértük, ami az itt élőknek fontos. A Közgyűlésben is éppen ezért terjesztettem elő a közösségi költségvetés bevezetését, amit a többség sajnálatos módon elutasított. Az volt a probléma, hogy ezt egy ellenzéki, Fidesz-KDNP-s képviselő terjeszette be. Nem adjuk fel, a közeljövőben új formákat keresünk arra, hogy a lakosság véleménye megjelenhessen az önkormányzat költségvetésében – mondta el a tájékoztatón Simó Károly.

Kiemelte, hogy a közösségi költségvetés azért is fontos, hogy az itt lakóknak legyen beleszólásuk abba, hogy a fejlesztési pénzeket mire költsék el a közvetlen környezetükben. Hozzátette: olyan fejlesztéseket kell a jövőben is előkészíteni, akár kis szinten is, ami az itt élők számára fontos és hasznos. 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email