22_03_29_erdmost_nincskep

A város építése tovább folytatódik

22_03_29_erdmost_nincskep

A város építése tovább folytatódik

Az Európai Parlamenti választás tétjéről, a város további fejlesztéseiről és egy lakossági levélről is beszámolt szerdai sajtótájékoztatóján T. Mészáros András. A polgármester az útépítések munkálatainak jelenlegi állásáról és a várható útlezárásokról is beszélt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy sorsdöntő választás előtt áll az ország és Európa, hiszen, mint fogalmazott, a tét az, hogy megőrizzük-e a békét a kontinensen.

– A választás tétje az, hogy megállítjuk-e a kontinensre leselkedő veszélyt vagy engedünk a liberális baloldal akaratának és a jövőnket egy idegen kultúra fogja meghatározni. Egy olyan idegen kultúra, ami veszélyt jelent mindenkire, aki a zsidó-keresztény kultúrában nevelkedett, mindenkire, aki jelen pillanatban Európában él, és mindenkire, akinek ez a kultúra jelent valamit. Veszélyt fog jelenteni a nőkre, a gyerekekre, az ateistákra. Akik pedig úgy gondolják, hogy túlzásba viszem az aggodalmat, azok nézzék meg a Notre Dame körüli eseményeket: voltak, akik a katasztrófát átélve zokogtak a tűznél, mások kárörvendően mosolyogtak – emelte ki a városvezető.

„Aki józanul gondolkodik itt Magyarországon, az a békét, a családot, az építő munkát választja, nem pedig a migrációt és az ezzel járó kulturális katasztrófát” – tette hozzá T. Mészáros András.

A polgármester arról is beszélt, hogy itt Érden is vannak, akik önkormányzati választási kampányt folytattak az elmúlt hetekben is, holott most a város építésének ideje van. 

– Azok az emberek, akik már tavaly, az országgyűlési választás kampányában is önkormányzati kampányt folytattak, azokat nem érdekli sem Érd, sem Magyarország, sem Európa jövője. Őket csak a hatalmi pozíciók érdeklik, semmi más. Ezért mondanak nemet a gazdaságfejlesztési övezetre, a Modern Városok Programjára, a városi költségvetésre és mindazokra a döntésekre, amit a város közgyűlése meghoz – hangsúlyozta T. Mészáros András, aki azt is hozzátette, hogy a város építése azonban nem áll meg.

Rövidesen munkaterületet adnak át és ünnepélyes keretek között helyezik el az alapköveket az Érdi Szakképzési Centrum Kós Károly Szakgimnáziumában, a Fenyves-Parkvárosi köznevelési centrumban és a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában és megkezdődnek a magasépítési munkálatok. Ahogyan folytatódnak az útépítések is – derült ki a sajtótájékoztatón.

A Folyondár – Alsóerdősor utcákon a szegélyezés és a padkázás folyamatban, várhatóan a hét végéig be is fejezik. A Szövő utcában a padka és a keresztező utcák aszfaltozása elkészült, befejező munkák (területrendezés, járdaépítés) van folyamatban. A Folyondár utca – Szövő utca átkötési munkálatai elkészültek.

A Lőcsei utcán a csapadékvíz-elvezetési munkálatok folyamatban vannak. Az Alsóerdősor – Folyondár utcákban útkorlátozások várhatók, sávos táblák, de az út mindenhol két irányba járható. Ugyanitt jövő kedden csatlakozási helyek aszfaltmarása várható, szerdán és csütörtökön pedig félpályás útlezárás várható aszfalt kopóréteg építése miatt.

A Papi földeken tereprendezés, mederburkolás, kerítésépítés van folyamatban.

– Nagyon köszönöm azoknak a helyieknek, akik az elmúlt hetekben részt vettek a faültetési akcióban a záportározó mellett, hiszen több mint 3000 fát ültettünk el eddig. A tavaszi akció most befejeződött, de ősszel ismét meghirdetjük a lehetőséget, mert van még fa, amit el kell ültetnünk – emelte ki a polgármester.

T. Mészáros András egy helyi lakostól érkezett levélről is beszámolt a nyilvánosságnak. Arra érkezett ugyanis panasz, hogy a városvezetés játszótér létrehozását tervezi a Bölömbika utcánál. Ez pedig megzavarná a kertvárosi csendet – írta a lakos.

– Nagyon sokféle igény van a városban a különböző korosztályok részéről és ezeknek próbálunk mi eleget tenni minden tekintetben – zárta szavait a levélre reagálva a polgármester.
 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email