22_03_29_erdmost_nincskep

Ültessen fát Ön is az érdi városligetben!

22_03_29_erdmost_nincskep

Ültessen fát Ön is az érdi városligetben!

Faültetési akciót indít Érd a Papi földeken, a Modern Városok Program keretében kialakításra kerülő záportározó körüli területen. Az önkormányzat szeretettel várja azok jelentkezését, akik szívesen részt vennének Érd legnagyobb parkosítási programjában. A növényeket, ültetéshez szükséges eszközöket a város biztosítja.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdi városliget méltó lesz a nevéhez: tizenegyezer fát, cserjét ültetnek el a mesterséges tó környékén. A munkálatok már ősszel megkezdődtek – mondta szerdai sajtótájékoztatóján T. Mészáros András.

– Szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne részt venni a faültetésben az elkövetkezendő hetekben. A jelentkezéseket az erdimodernvarosok@erd.hu e-mailcímen várjuk. Csoportok, családok, munkahelyi, iskolai és egyéb közösségek is csatlakozhatnak akciónkhoz.

Március 15-ei városi ünnepségünkön jelen lesznek a testvérvárosi delegációk is, Szászrégenből, Léváról és Lubaczówból; felkérjük őket is, hogy ültessenek el egy-egy fát a saját városuk nevében – tette hozzá T. Mészáros András, aki elmondta azt is: a növényeket kidolgozott terv alapján telepítik a Papi földeken, cserjéket, fákat, valamint az ültetéshez szükséges eszközöket a város biztosítja a jelentkezők számára.

Az új érdi városligetben olyan erdőt szeretnének létrehozni, ami hajdanán ugyanitt gyökerezett. Többek közt őshonos folyó menti ligeterdővel körülvett ázsiai, észak-amerikai fákból és cserjékből, valamint változatos dísznövényekből kialakított park épül a jelenleg szinte fátlan területen. Aki többet szeretne tudni a városliget fásításáról, itt és itt talál részleteket.

T. Mészáros András sajtótájékoztatóján beszámolt arról is: ideiglenes közlekedési lámpákat telepítenek a Szent István híd két végéhez. A kapcsolódó árajánlat szerdán érkezett meg a hivatalhoz.

– A lámpás kereszteződés kialakításával mind a Velencei úti, mind a Kossuth Lajos utcai oldalon biztonságosabb lesz a közlekedés mindaddig, amíg a végleges forgalmi rend ki nem alakul – zárta szavait.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email