22_03_29_erdmost_nincskep

Újra otthon, újra edzésben!

22_03_29_erdmost_nincskep

Újra otthon, újra edzésben!

Visszatérhetnek a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában a VMG DSE kosárlabdázói és a Delta RSE Érd röplabdázói.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nehéz időszak áll a VMG DSE férfi kosárlabdacsapata és a Delta RSE Érd női röplabdázói mögött.

A Valaczkay Gábor által irányított VMG DSE bár időben, bő másfél hónappal az októberi bajnoki rajt előtt megkezdte a felkészülést az új idényre, az edzéseket közel egy hónap múlva az iskolai sportköri tevékenységek felfüggesztése miatt be kellett szüntetni. Az NB II Közép B-csoportjában úgy játszottak le már kilenc mérkőzést, hogy csak a bajnokikra állt össze a csapat, közös tréningre nem volt módjuk. Sőt, a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokát sem használhatták, így az eddigi öt „hazai” bajnokinak is az albertfalvai Camugo Sportlab Kosárlabda Csarnok adott otthont.

A Delta RSE Érd valamivel jobb helyzetben volt, hiszen az NB II Nyugat A-csoportjában érdekelt együttes Budaörsön és Martonvásáron is kapott edzéslehetőséget. Két hazai bajnoki mérkőzését és az Extraligás DVTK elleni Magyar Kupa-meccset is az ÉRD Arénában játszhatta le.

Bár több hónapon keresztül úgy tűnt, a VMG-be való visszatérésre kicsi az esély, az ősszel kinevezett új tankerületi vezető úgy döntött, az iskola vezetésére bízza a döntést. Az intézményvezető pedig arról határozott, ha mindkét egyesület beszerez egy, a fertőtlenítéshez szükséges ózonos generátort, akkor újra használhatják a csarnokot.

Nos, a Delta RSE Érd már decemberben beszerezte a szükséges eszközt, a VMG DSE viszont csak abban az esetben tudta volna megvásárolni a generátort, ha azt a TAO-n keresztül a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége engedélyezi. Ez az új év elején megtörtént, ennek köszönhetően pedig mindkét klub visszatérhet otthonába!

A VMG DSE a férfi kosárlabda NB II Közép B-csoportjának 12. fordulójában, január 16-án, szombaton 16 órakor a Pilis Basketet zárt kapuk mögött.

A Delta RSE Érd január 17-én, 16 órától még a Bolyai János Általános Iskolában fogadja a Veszprémi Egyetemi SC-t az NB II Nyugat A-csoportjának 14. fordulójában, de a klub heti három alkalommal ismét a VMG-ben készül.

Férfi kosárlabda NB II, Közép B-csoport, 12. forduló
01.16., 16.00:
VMG DSE–Pilis Basket
Női röplabda NB II, Nyugat A-csoport, 14. forduló
01.17., 16.00:
Delta RSE Érd–Veszprémi Egyetemi SC

További hír a Deltával kapcsolatban, hogy a Magyar Röplabda Szövetség több döntést is hozott a bajnokságok folytatásával kapcsolatban. Mint azt az MRSZ honlapján közölte, az NB II-es felnőtt bajnokság és az U21-es pontvadászat teljesen elkülönül egymástól az alapszakaszban, ahol az NB II-esek kétszer játszanak egymással, az U21-esek egyszer. „Az NB II rájátszása változatlanul folytatódik, ám az U21 tekintetében változtatást eszközöltünk, hogy igazságosabb végeredmény születhessen. A pótlásokra, illetve a már eredetileg kiírt mérkőzések befejezésére február 21-ig lesz lehetőség, majd az eredeti két tornás rájátszás bővülne 4 játéknapra, s így alakulna ki a 6 csapatos döntő mezőnye” – írja a hunvolley.hu.

A szövetség arról is határozott, hogy január 16-tól folytatódhatnak az utánpótlásbajnokságok is. A sportszervezeteknek ezt követően lehetőségük van az elmaradt mérkőzéseiket pótolni, illetve az MRSZ Ifjúsági és Utánpótlás, valamint Versenybizottsága által 2021. január 23-ig kidolgozandó lebonyolítási rend szerint 2021 februárjától a bajnokságokban újra részt venni. Az elnökség a fentiekkel összhangban, a bajnokságok újraindítása érdekében módosítja a versenynaptárt, valamint a jelentési és Halasztási protokoll részeként megfogalmazott SARS-COV2 tesztelési protokoll utánpótlás csapatokra vonatkozó követelményeit, s törli a SARS-CoV-2 Antigén gyorsteszt mérkőzés előtti tesztelési és beküldési kötelezettséget. A döntés ellenére a Magyar Röplabda Szövetség kifejezetten kéri és ajánlja a sportszervezeteknek, hogy lehetőség szerint teszteljék és fokozottan figyeljék sportolóikat, s csak egészséges sportolókkal érkezzenek bajnoki mérkőzésekre, felmerülő gyanú esetén pedig izolálják és szűrjék a játékosokat!

Az Ifjúsági és Utánpótlás Bizottság kidolgozta a lebonyolításokkal kapcsolatos változtatásokat. A fő vezérelv az volt, hogy minden csapatnak legyen elegendő mérkőzése, illetve legyen lehetőség pótlásokra is, hogy reális végeredmények születhessenek.

Tekintve a körülményekre és a sok elmaradt mérkőzésre minden elv nem érvényesülhet egyformán. Az U15-ös és U17-es bajnokságok első-, és másodosztályaiban, valamint a harmadosztály felsőházaiban arra törekedtünk, hogy közel azonos mérkőzésszámmal rendelkezzenek a csapatok a pótlások után, hogy az osztályozókat jó eséllyel azok a csapatok játsszák, akiknek kell.

A korábban bevezetett enyhítéseket továbbra is fenntartják, így az U15-U17-U19-U21 bajnoki mérkőzésein nem előírás a minimum 8 játékos beírása a jegyzőkönyvbe. Fontos azonban, hogy a mérkőzéstől való távolmaradást (ki nem állást) továbbra sem szankcionálják a korábban kiadott szabályozás betartása esetén (előzetes bejelentés), de pótlásukra (különösen a már eleve pótmérkőzések esetében) a sűrű program miatt szinte egyáltalán nincs mód, így a távol maradó csapat 3:0 (75:0) arányban elveszíti a találkozót.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email