22_03_29_erdmost_nincskep

Új klub, új helyszín, régi versenyzők

22_03_29_erdmost_nincskep

Új klub, új helyszín, régi versenyzők

Közel egy évvel ezelőtt kivált az Érdi Torna Clubból az egyesület vívószakosztálya. Önálló egyesületként, Danubius Regionális Sport Club néven üzemel, amellyel komoly céljai vannak a klubvezetésnek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A továbbra is Ujjady Árpád által irányított társaság minden versenyzője átigazolt az új egyesületbe, amely így több mint félszáz – jellemzően utánpótláskorú – érdi párbajtőrözővel foglalkozik. A szétválás után majdnem egy évig a Szabadság téren, egy – a létszámhoz képest – kisebb helyszínen tartotta edzéseit a DRSC, amely nemrég új otthonra lelt, és augusztus vége óta igyekszik belakni az Elvira majorban található termét, amely szinte már minden igényüket kielégíti.

Azért szinte, mert a nagyon közeli jövőben már a pástok is elkészülnek, amely szakmailag óriási előrelépés lesz számukra, hiszen akkor már csaknem versenykörülmények között készülhetnek a korábbi lovarda szépen átalakított terében. Sőt, következő tervként Ujjady Árpád megfogalmazta, hogy kialakítanának egy „tanulószobát” is, hogy iskola után a sportoló rögtön az edzés helyszínére menjen, ahol amolyan napközi jelleggel végezheti házi feladatát, így a szülőknek csak az edzés végén kell a gyerekükért menniük.

Az Érd központú, jellemzően helyi fiatalokra építő klub nevében szereplő „Regionális” szócska is figyelemreméltó. „Jelenleg Érden közel ötven versenyzőnk van, de további 25-en Budafokon, tucatnyian pedig Pázmándon készülnek” – magyarázza Ujjady Árpád, a Danubius alelnöke, egyben szakosztályvezetője, aki elmondta, terveik szerint Dunaújvárostól Budafokig és a Velencei-tó térségéig nyitnának, így jelentős bázist építenének fel. Épp ezért is lett Danubius a csapat neve, hiszen a Duna-menti településeken szeretnének sportolási lehetőséget biztosítani a fiataloknak.

A jelenleg párbajtőrvívókra építő csapatot nem csak földrajzilag bővítenék, hiszen további cél, hogy a tőrözőket is bevonják, emellett be van jegyezve labdarúgó-, kézilabda-, motorsport- és esport szakosztály is, amelyeket igény és lehetőség esetén a jövőben futtatnának fel.

Bármilyen néven is, bármilyen helyszínen is fussanak, a párbajtőrözőkkel évekkel ezelőtt megkezdett munkát továbbra is töretlenül folytatják Ujjady Árpádék. Ennek ékes példája Karácsony Ábel, aki nemrég a Danubius első ranglistapontjait szerezte. Dr. Kukla Miklós tanítványa a kadét korosztály Magyar Kupa-küzdelmein az első fordulóban előbb hetedik helyen, azaz érmesként végzett, majd a második körben hasonlóan jó teljesítményt nyújtva jutott el a 26. helyig a több mint száz főt felvonultató mezőnyben.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email