22_03_29_erdmost_nincskep

Új év, új élet

22_03_29_erdmost_nincskep

Új év, új élet

Itt az új év, amikor újult erővel vetjük bele magunkat a mozgásba és ezzel együtt az egészséges életmódba. Paule Tímea személyi edzővel beszélgettünk arról, lehet-e hinnünk a gyors megoldást kínáló diétáknak, mit és hogyan érdemes sportolnunk, de szóba kerültek például a kismamák is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Fejben dől el persze az is, mint sok minden más, hogy mennyire leszünk kitartóak abban az elhatározásunkban, hogy idén már tényleg többet mozgunk, egészségesebben élünk. Ezzel együtt a személyi edző szerint azt kellene sokunkban tudatosítani, hogy elsősorban egészségesebben akarunk élni, nemcsak egyszerűen jól kinézni. Tímea bevallotta kérdésünkre, hogy sosem volt a gyors megoldások híve, azt tanácsolja,  tartsuk magunkat a fokozatosság elvéhez az étkezési szokásaink megváltoztatásában is. 

Az, hogy kinek milyen sport jön be, mire kattan rá, az teljesen személyfüggő. Tímea szerint minél több mindent érdemes kipróbálni, és azokból válogatni, de akár többféle mozgást is űzhetünk, nem kell természetesen egyetlen mellett letenni a voksot. Valakinek az otthon, egyedül végzett edzés jön be, valakinek az, hogy közben közösségben is lehet, és úgy sportolhat, a lényeg az, hogy érezze jól magát, legyen elég motivált ahhoz, hogy folytassa.

Tímeának volt, illetve van alkalma a saját bőrén is megtapasztalni, hogyan lehet baba mellett elkezdeni újra edzeni, épp ezért sok kismama is felkeresi őt – többek között szétvált hasizommal. Ennek csökkentésére különben nagyszerű, speciális gyakorlatok léteznek, amelyeket mindig megcsináltat a hozzá ellátogató kismamákkal, méghozzá szép eredményekkel.

Még egy jó tanács a személyi edzőtől: ne ugorjunk rögtön rá a mérlegre az edzés után. Inkább a ruhatárat, a centiket nézzük, ne a kilókat, amit sok minden befolyásolhat, és amiben lehet, hogy csak hónapok munkája után lesz változás. A testzsírszázalékra, az izom-zsír arányra inkább lehet hagyatkozni, mint magára a testsúlyra.

Paule Tímea nemcsak személyi edző, hanem ő az Érdi Szilveszteri Futás egyik szervezője (és nyilván aktív résztvevője) is, edzi a Spartan csapatát is, amihez szintén lehet – díjtalanul – csatlakozni, és nem utolsó sorban túrákat is szervez – elsősorban hordozóval, de nem csak kismamáknak Érden és környékén. Bővebb információt ezekről a személyi edző facebook oldalán találhatnak.

 


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email