22_03_29_erdmost_nincskep

Tűz- és munkavédelmi oktatás vállalkozóknak

22_03_29_erdmost_nincskep

Tűz- és munkavédelmi oktatás vállalkozóknak

Tűz- és munkavédelmi oktatást szervez vállalkozók számára az Érd és Környéke Ipartestület, január 16-án tíz órától, a Tesco áruházban lévő bemutatótermükben. Az oktatás hatvan perces lesz, ezt követően az előadók válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Csóli Csabától, az ipartestület ügyvezetőjétől megtudtuk, az oktatást minden évben megszervezik, és mintegy húszan szoktak részt venni rajta. A lehetőséget általában egyéni és kisvállalkozóknak ajánlják.

Érdeklődni és jelentkezni a 23/520-046-os számon lehet. 

A tűzvédelmi és a munkavédelmi törvény alapján a cégeknek évente kötelező tűz- és munkavédelmi oktatásban részesíteni állandó és alkalmi munkavállalóikat. Ezen kívül minden munkáltatónak tűzoltó készülékkel kell rendelkeznie, amelyet évente hitelesítenie kell.  

Tűzvédelmi szabályzattal kell rendelkeznie minden olyan munkáltatónak, aki 6 vagy annál több munkavállalót alkalmaz, vagy 50 főnél nagyobb befogadóképességű helységet üzemeltet. Szintén nagyon fontos, hogy munkavédelmi kockázatértékeléssel kell rendelkeznie minden munkáltatónak, akinek legalább egy munkavállalója van. A munkavédelmi kockázatértékelést három évente felül kell vizsgálni, vagy újat kell készíteni. A tűzvédelmi szabályzatot és a munkavédelmi kockázatértékelést csak munkavédelmi szakember készítheti el.

Az oktatáson nemcsak a fentiek kerülnek majd szóba, hanem az érintés- és tűzvédelmi felülvizsgálatok, a villámhárító felülvizsgálata, a tűzjelző berendezés üzemeltetése, munkavállalók éves orvosi alkalmassági vizsgálata, az elsősegély-felszerelés, a munkaruha, a veszélyes anyagok tárolása és megsemmisítése. Ezek elmulasztása esetén tűzvédelmi és munkavédelmi bírsággal sújthatók a munkáltatók.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email