22_03_29_erdmost_nincskep

A tizedik ÉRZÉK

22_03_29_erdmost_nincskep

A tizedik ÉRZÉK

Tizedik alkalommal rendezték meg az Élő Rózsafüzér Zarándoklatot Érd Körül (az ÉRZÉKet) szombaton délelőtt, amelyet a rossz idő ellenére ismét sokan jártak végig, esőkabátba bújva, gyerekekkel együtt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A zarándoklat az elmúlt tíz év alatt regionális érdeklődésre tett szert. Nemcsak a városunkból, de a környékről, Martonvásárról, Százhalombattáról, Diósdról, sőt, Budapestről is számos zarándok érkezett Érdre. Közülük sokan teljesítették az egész 17,5 km-es távolságot, de voltak, akik csak egy-egy állomás közötti útszakaszon csatlakoztak a menethez. Akár így, akár úgy, a zarándoklat résztvevői imádkoztak a városért és a környékért, annak közösségeiért, a családokért, a jelenlevőkért és azokért is, akik most hiányoztak az eseményről.

– Az Élő Rózsafüzér Zarándoklat három évtizeddel ezelőtt indult útjára Bécsből. Érden tíz éve rendezzük meg ezt. Október hónap a katolikusok számára a rózsafüzér imádságának a hónapja – magyarázta el kérdésünkre Hajdú Ferenc plébános. – Ilyenkor hétköznap esténként a hívők összegyűlnek a templomokban, és imádkoznak a rózsafüzérért. A zarándoklat alatt pedig az egész várost szeretnénk körülvenni ezzel az imádsággal. Emellett, ha megnézzük Érd térképén azt az útvonalat, amit ilyenkor bejárunk, a templomokat összekötő vonal szinte egy rózsafüzért rajzol ki – tette hozzá a plébános.

A zarándoklat a Lea Otthontól indult, és az állomások a katolikus templomokat érintették, kivéve egyet, a Fundoklia-völgyet, amiről Hajdú Ferenc úgy nyilatkozott, hogy ez az egyetlen templom itt, amit nem emberi kéz épített. Az utolsó állomáson, az Ófalusi Szent Mihály templomban végül a hagyományokhoz híven a záró szentmisét Spányi Antal megyés püspök vezette.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email