22_03_29_erdmost_nincskep

Tanszerekkel is segíthetünk

22_03_29_erdmost_nincskep

Tanszerekkel is segíthetünk

Sok gyermek megfelelő eszközök nélkül kezdi az iskolát. Számos család a megélhetés költségeit csökkenti, kevesebbet költ élelmiszerre, ruhára, vagy késlelteti számláinak befizetését, hogy az iskolai költségeket rendezni tudja. Több tanszerakció is indult a napokban a megsegítésükre.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Katolikus Karitász tízezer iskolás gyermek támogatását tűzte ki céljául. Mint honlapjukon írják: Sok gyermek megfelelő eszközök, ruházat és tanszerek nélkül kezdi az iskolát. A járványhelyzetben anyagilag még nehezebb helyzetbe került családoknak szinte lehetetlen előteremteni az iskolakezdéshez szükséges eszközöket. A hátrányos helyzetű fiataloknak arra is készülniük kell, hogy egy esetleges második járványhullám esetén otthonról kell tanulniuk, amihez digitális eszközökre van szükség. Ezeknek a családoknak és fiataloknak a támogatását tűzte ki célul a Katolikus Karitász Legyen öröm az iskolakezdés! című programja, amely idén augusztus 5-én indult útjára immáron tizedik alkalommal.

A programhoz az alábbi módokon lehet csatlakozni: a 1356-os adományvonal hívásával (egy hívás 500 forint támogatást jelent); on-line adományozással a Karitász honlapján keresztül; adományokkal a Katolikus Karitász központi bankszámlájára („iskolakezdés” megnevezéssel, Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008)

Egy hívás egy színesceruza-készletet, tíz hívás egy iskolatáskát, ezer hívás száz gyermek támogatását jelenti. 

A támogatások, tanszerek átadása augusztus végén és szeptember elején, az iskolakezdés első napjaiban történik majd meg. A szervezet iskolakezdési akciója 2020. augusztus 5-től szeptember 15-ig tart. Az ebben az időszakban érkező hívásokat, adományokat az iskolás gyermekek támogatására fordítják.

Katolikus Karitász száz, szórványban élő első osztályost is támogat: iskolatáskákat, tanszereket juttatnak el több kárpátaljai és vajdasági településre is – írják.

A NOE is tanszergyűjtésbe kezdett, az Auchan áruházzal együttműködve, augusztus elsején. Tavaly 1300 családnak tudtak segíteni, a vásárlók felajánlásainak köszönhetően. Aki segíteni szeretne, vásároljon augusztus 1. és szeptember 11. között tanszert valamelyik Auchan áruházban, és adja le az áruház területén elhelyezett gyűjtőponton – írja a NOE honlapja.

Az akcióban az érdi Ága-Boga is részt vesz.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email