22_03_29_erdmost_nincskep

Tájékoztató az oltási terv menetéről!

22_03_29_erdmost_nincskep

Tájékoztató az oltási terv menetéről!

Sokan érdeklődtek Csőzik Lászlónál arról, hogy szeretnének bővebb tájékoztatást kapni az oltási terv menetéről, ezért Érd polgármestere összegyűjtötte a legfontosabb információkat, amelyek támpontot nyújtanak az oltásokkal kapcsolatos kérdésekben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 

Csőzik László ismertette, a többi pest megyei településhez hasonlóan az oltást Érden is a Pest Megyei Kormányhivatal erre a célra létrehozott oltási munkacsoportja, annak elnöke koordinálja, ezért a Polgármesteri Hivatalnak is csak korlátozott rálátása van az oltási tervre.

A polgármester azt javasolja, mindenki keresse fel saját háziorvosát, vagy kérdéseiket, hogy mikor és milyen oltásra számíthatnak, írják meg a hszoltas@pest.gov.hu címre.

Csőzik László emlékeztetett, már a háziorvosok is szabadabban dönthetnek arról, kit, mikor és mivel oltanak. Húsvét előttig ezt a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) határozta meg, de húsvét óta szabadabban mérlegelhetik, kit küldenek oltópontra, emellett szakmai szempontok alapján meghatározott útmutatót kell követniük a prioritási sorrendet illetően, de  indokolt esetben, saját mérlegelési jogkörükből fakadóan ettől már eltérhetnek a háziorvosok.

“A háziorvosok ebből kifolyólag igyekeznek a szakmai irányelveket és az általuk ismert korelőzményeket figyelembe véve dönteni arról, hogy kit, mikor és milyen oltásra hívnak be”

– fogalmaz Csőzik László közösségi oldalán, megjegyezve, a tervezés nehézsége abból fakad, hogy a háziorvosok csak néhány napra előre látják, milyen és mennyi oltóanyagot kapnak.

“Ezt tovább bonyolíthatja az, hogy sokáig kizárólag a 65 felettiek, illetve az egyéb kiemelt csoportokba tartozók voltak oltásra jogosultak, míg mára már a teljes felnőtt lakosság oltható. Ezen túlmenően figyelembe kell venni, hogy időközben megkezdődött a bölcsödei, óvodai, iskolai pedagógusok oltása is; illetve a várandósok és szoptatós anyáké is, akik az országos szabályok alapján, szintén elsőbbséget élveznek”

– jegyzi meg Érd polgármestere, kitérve arra is, hogy az oltásra való regisztráció időpontja nem befolyásolja, ki, mikor kapja meg az oltóanyagot.

Csőzik László írt arról is, hogy miután az oltás továbbra is önkéntes, számos esetben előfordul, hogy a páciens nem szeretne egy adott vakcinát, ezért egy másikra vár, illetve az is anomáliát okozhat, hogy aki a lista alapján következne, az nem elérhető, nem veszi fel a telefont, nem reagál az sms-re, e-mailre.

Csőzik László végezetül néhány hasznos tanácsot adott az érdieknek:

  • Folyamatosan figyeljék a telefonjukat, és adott esetben ne féljenek felvenni az ismeretlen számot sem, hiszen sok háziorvos külön erre a célra létrehozott telefonszámról keresi a pácienseket.
  • Figyeljék a megadott e-mail fiókjukat, adott esetben a Spam-mappát is!
  • Senkit se hagyjanak magára, érdeklődjenek idősebb, egyedül élő rokonaiknál, barátaiknál, szomszédjaiknál, hogy tudnak-e bármiben segíteni az oltás mielőbbi megkapása érdekében!
  • Mindenképpen őrizzék meg oltási lapjukat, hiszen ezen elérhető a tervezett második oltás időpontja, sok esetben a vakcina típusa is!

“Kérek minden érdi polgárt, hogy regisztráljon az oltásra a https://vakcinainfo.gov.hu/ – oldalon és éljen az oltási lehetőséggel, hiszen csak így kaphatjuk vissza a vírus előtti életünket! A vírus már így is túl sokat elvett tőlünk, vigyázzunk arra, ami még megmaradt!”

– zárja sorait Érd polgármestere.

 

#koronavirus #vakcinacio Kedves Érdiek! ?‍♂️?‍♀️Tájékoztató az érdi oltási terv menetéről! ?‍⚕️ Az utóbbi időben…

Közzétette: Csőzik László – 2021. április 12., hétfő

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email