22_03_29_erdmost_nincskep

Szombaton Richter Egészségváros Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Szombaton Richter Egészségváros Érden

Szeptember 21-én Érdre érkezik a Richter Egészségváros Program. A Richter Nyrt. 2 millió forint alapadományt ajánl a fel a szakrendelőnek, amely ebből a gyermekkardiológiai eszközparkot fejlesztené. Az adományalapot a résztvevők a szűrésért, tanácsadásért, előadásért járó adományponttal növelhetik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A szervezők ingyenes szűrésekkel, egészségügyi tanácsadással, ismeretterjesztő előadásokkal, fitnesz- és tornaprogramokkal, az egész család számára tartalmas programokkal, színpadi műsorral várják a fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt. A nap házigazdája Abaházi Csaba lesz, sztárfellépőként a Groovehouse lép majd színpadra, a résztvevők pedig tornázhatnak Katus Attilával, és megtekinthetik Szily Nóra, Jaksity Kata és Béres Alexandra előadásait is.  

A szűrésekre való jelentkezés nincs regisztrációhoz kötve, nincs várólista, előzetes utánajárás, így bárki részt vehet a szűrővizsgálatokon. A Richter Egészségváros nagy előnye, hogy egy napon, egyszerre számos szűrővizsgálaton is részt lehet venni, ráadásul a lakóhelyhez közel és ingyenesen.

Mint Bárány Zsolt, a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény főigazgató egy múlt heti sajtótájékoztatón kiemelte: olyan szűrővizsgálatokat végeztethetnek el a látogatók, amelyekre a rendelőkben akár heteket is várni kell – itt azonban rögtön és ingyen elvégzik ezeket. (Többek közt lesz prosztataszűrés, csontrikulás-, csontsűrűség-mérés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, szív- és érrendszeri kockázatmérés, érszűkület vizsgálat, bőr- és körömgomba szűrés, asztmaszűrés, légzésfunkciós vizsgálat, stb. – bővebb információt itt kaphatnak az érdeklődők.)

A Richter Nyrt. 2 millió forint alapadományt ajánlott a fel a szakrendelőnek, amely ebből a gyermekkardiológiai eszközparkot fejleszti majd. Az adományalapot a résztvevők a szűrésért, tanácsadásért, előadásért járó adományponttal növelhetik. A látogatók a főtéren elhelyezett infopultoknál átvehetnek egy pontgyűjtő füzetet (amely tartalmazza a tájékoztatást a szűrővizsgálatokról, valamint az egész napos programról); ebbe kerülnek majd bele a szűrővizsgálatok eredményei, valamint a pontok, amelyeket a Richter Nyrt. pénzre vált majd.

Minden egyes pont háromszáz forintot ér: tehát minden egyes aktivitáson való részvétel háromszáz forinttal növeli az alapadományt.

Az esemény a városok előzetes szervezőmunkájának eredményeképpen egy közös „egészségsétával” indul. A szervezők a sétával a rendezvényre érkezők aktivitását dupla részvételi adományponttal honorálják.

A Richter Egészségváros programhoz csatlakozik az idei Érd Körbe kerékpáros rendezvény is; ennek apropóján biciklitárolókat is kialakítanak a helyszínen, hogy a tekerésen indulóknak legyen hol leparkolniuk a kerékpárjaikat, és részt tudjanak venni a szűréseken, előadásokon. A két program összekapcsolódik, hiszen  az egészséges életmód és az egészségtudatos hozzáállás egymást erősítik.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email