22_03_29_erdmost_nincskep

Szombaton Kincskereső iskola-előkészítő a Marianumban

22_03_29_erdmost_nincskep

Szombaton Kincskereső iskola-előkészítő a Marianumban

Iskola-előkészítő foglalkozást tartanak február 9-én, szombaton a Marianum Általános Iskola és Gimnáziumban, reggel kilenc órától. A programon az óvodások különböző játékos foglalkozásokon vesznek részt, a szüleik pedig tájékoztatást kapnak az iskola nevelő-oktató munkájáról és hitéleti tevékenységéről.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Február 9-én 9-től 11 óráig várnak minden nagycsoportos óvodást és szüleit a Marianum Kincskereső iskola-előkészítő programján, amely ezúttal a farsang jegyében telik majd. 

– Nagyon fontos programsorozat, hogy megismertessük a szülőkkel, illetve a leendő elsős gyerekekkel az iskola hangulatát, a pedagógusok hozzáállását. Én azt gondolom, hogy itt nevelés-oktatás szempontjából a személyes találkozás nagyon fontos, hiszen nem egy személytelen tevékenység az, amit mi folytatunk. Hogy a kisgyerek is jól érzi-e magát abban a közösségben, abban az iskolában, mennyire érzi azt a szülő, hogy itt az együttműködést meg tudja találni, mindez nagyon fontos – mondta el az Érd TV műsorában az iskola igazgatója, Takácsné Tóth Noémi.

A Marianumban három ilyen iskola-előkészítő foglalkozást tartanak minden évben, most szombaton lesz az utolsó ilyen jellegű, kincskereső foglalkozás – tudtuk meg az igazgatótól.

– Nagyon sok család megfordult már nálunk, próbálunk a gyerekeknek az életkori sajátosságához igazodni, ezért 20 perces blokkokban vannak a foglalkozások a különböző termekben. Ezekben mindig van egy kis mozgás, kis népi játék, testnevelés, logikai játék, mesemondás, kézműves foglalkozás, tehát eléggé változatosak. Én pedig természetesen tájékoztahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg a szülőket iskolánk pedagógiai munkájáról, arról a keresztény értékrendről, amit mi szeretnénk közvetíteni itt az iskolában, hogy a szülők is teljes képet kapjanak a Marianumról – emelte ki Takácsné Tóth Noémi.

Az iskola nyílt napját március első hetében szervezik meg, de ilyenkor az iskolavezetés kéri a szülőket, hogy a gyermeküket hagyják otthon, ugyanis a tanítási órákat az óvodások megzavarhatják. A nyílt napra előzetesen be kell jelentkeznie a szülőknek. Az eseményen mind a németes, mind az angolos osztályban meg lehet nézni egy matematika, illetve egy magyar órát és itt lehetőség nyílik a leendő tanítónőkkel is találkozni – tudtuk meg az igazgatótól.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email