22_03_29_erdmost_nincskep

Szilárd burkolatot kapott a Keselyű utca

22_03_29_erdmost_nincskep

Szilárd burkolatot kapott a Keselyű utca

Az idén duplájára emelt választókerületi alap adta a keretét a Keselyű utca aszfaltozásának. A 2-es számú választókerületben emellett elkészült a Pintyőke és a Titkár utca egy szakasza is – tudtuk meg Simó Károly alpolgármestertől.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Mint minden évben, idén is a képviselői keretekből az egyik fő feladat az utak állapotának a javítása. Többek között például a 2-es számú választókerület képviselői keretéből idén a Keselyű utcát, illetve a Titkár utca egy részét sikerül ilyen módon felújítani a Pintyőke utcán kívül – emelte ki tudósítónknak Simó Károly alpolgármester, aki azt is elmondta, hogy Érden még közel 300 kilométernyi út poros, ám jelenleg is azon dolgoznak, hogy ezek az utcák minél hamarabb szilárd burkolatot kapjanak.

– Az a program, amely keretében ezekben az utcákban megvalósulhat a teljes közműcsere, a vízelvezetés és az aszfaltozás, igen előrehaladott állapotban van. Bízunk benne, hogy a magyar kormány a 60 milliárd forint pénzügyi támogatást, ami ehhez szükséges, hamarosan megadja. De addig is az önkormányzat minden évben biztosítja a választókerületi alapot, amiből egy-egy utca elkészülhet. Az idei évben dupla akkora összeg állt rendelkezésre, mint korábban, ezt sikerült kigazdálkodni a költségvetésből – tette hozzá az alpolgármester.

Simó Károly elmondta, hogy a képviselői keretet elsősorban azokra az utcákra tudják felhasználni, ahol nincs szükség a közműcserére, ugyanis az jelentősen megemeli a költségeket.

– A Keselyű utcában közműcserére nem volt szükség, a csapadékvíz elvezetését pedig szikkasztóárkokkal oldják meg ebben az utcában. Itt egy lakóutcáról van szó, vagyis az utcában élők közlekednek itt főként. Ilyen esetben az út szélességének olyannak kell lennie, amely egy kis forgalmat biztosít, de a nagy sebességet nem teszi lehetővé az autósoknak. Reméljük, hogy amikor már a környék összes utcája aszfaltot kap, akkor a forgalomszervezéssel el lehet azt érni, hogy a jó minőségű útburkolaton az autósok ne száguldozzanak – hangsúlyozta az alpolgármester.

Mint mondta, az elmúlt években a képviselői keretből folyamatosan épültek az utcák. A 2-es számú választókerületben például elkészült már egyebek között az Ilona utca, a Páva utca, a Fácán utca. 

– Jelenleg folyamatban van a Titkár, a Csíz, a Szapáry, a Nyárád, az Almafa utca útépítése. Minden egyes utca átadásával egyre közelebb kerülünk ahhoz a célhoz, hogy Érd összes poros utcája szilárd burkolatot kapjon – zárta szavait Simó Károly.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email