22_03_29_erdmost_nincskep

Street arttal szépül az Alispán utcai aluljáró

22_03_29_erdmost_nincskep

Street arttal szépül az Alispán utcai aluljáró

Jelenlegi állapotában - finoman fogalmazva - nem túl attraktív pontja a városnak az Alispán utcai aluljáró, ezért is kérte fel Wolf Katalin, a projekt és a Szepes Gyula Művelődési Központ vezetője a street art műfaj profi alkotóit, hogy rendezettebbé, színesebbé és szebbé varázsolják a helyiséget.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„A gerillafestésekkel ellentétben egy legális, nagy munka szervezése, az egyeztetés a partnerekkel, valamint az engedélyek beszerzése komolyabb bürokratikus munkát igényel”, mondta el a művelődési központ igazgatója. Tavaly óta mindezeket azonban már sikerült elintézni, és megtalálták a tökéletes alkotókat is a projekthez, akik rutinosak e téren, mert több nagy volumenű munka áll a hátuk mögött, és valamilyen módon kapcsolódnak a városunkhoz is. 

„Egy ekkora munkának, hogy tartós és mutatós legyen, természetesen anyagi vonzata is van”, tette hozzá Wolf Katalin, „de az önkormányzat az ügy mellé állt, és biztosította a megvalósításhoz szükséges összeget a rendezvény költségein felül”. A megvalósítást azonban előkészítés előzi meg, hiszen jelen állapotukban nem alkalmasak az aluljáró falai arra, hogy bármit is tudjanak rajtuk készíteni az alkotók. 

Azzal kapcsolatban, hogy mikorra lesz kész az aluljáró, Wolf Katalin úgy nyilatkozott, hogy: „Maga a festés sokban függ az időjárási viszonyoktól, de ami biztos, hogy májusra, azaz magára a Live Street Art rendezvényre el fog készülni. A cél, hogy tartós és minőségi munka szülessen.”

Az, hogy milyen tematikájú művek fogják borítani az Alispán utcai aluljáró falait, maradjon meglepetés, de annyit azért elárult a művelődési központ igazgatója, hogy figuratívak lesznek, és kapcsolódni fognak a Live Street Arthoz, valamint a kultúrához.

 

Mi is az a street art?

Egy urbánus, városi képzőművészeti műfaj, amibe beletartozhatnak a graffitik is, de poszterek, mintázatok, domborművek is akár, amelyek például házfalakon jelennek meg. Közös bennük, hogy egyediek, nem kereskedelmi célúak, és miközben felöltöztetik a csupasz falakat, mondanivalójukkal el is gondolkodtatnak.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email