22_03_29_erdmost_nincskep

Segítsünk, hogy ők is táborozhassanak!

22_03_29_erdmost_nincskep

Segítsünk, hogy ők is táborozhassanak!

Sok szülőnek okoz fejtörést, hol helyezze el gyerekét a vakáció alatt. Az autista gyerekek szülei még nehezebb helyzetben vannak, a szakemberhiány miatt ugyanis minden ingyenes táborozási lehetőségtől elesnek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Szikra Tehetséggondozó Egyesület gyűjtést szervez, hogy negyven érdi autizmussal élő kisgyerek számára biztosítson háromhetes fejlesztő tábort augusztusban.
A koronavírus-járvány miatt az autista gyerekek az utóbbi hónapokban nem kaptak specifikus oktatást és fejlesztést, ezért a Szikra Tehetséggondozó Egyesület különösen fontosnak tartja, hogy a gyerekek legalább nyáron fejlesztő táborba járhassanak. A helyszínt a Szepes Gyula Művelődési Központ biztosítja, az egyesület azonban nem tudja kifizetni a gyógypedagógusokat és az asszisztenseket, ezért gyűjtést szerveznek, hogy létrejöhessen a tábor. 

A tábort augusztus utolsó három hetében tartják majd, meséli Zádori Henrietta, a Szikra alapítója. Tematikus napokat terveznek, például lovas- és kutyás terápiát, és azt szeretnék, ha az összes jelentkező ingyen vehetne részt rajta. Negyven érdi gyereket tudnak fogadni ötfős csoportokban, minden csoporthoz egy gyógypedagógust és két asszisztenst kell biztosítani. Az egy főre jutó költség így huszonötezer forintra jön ki, tehát összesen egymillió forintra lenne szükség a tábor lebonyolításához.  
Szerencsére már többen a kezdeményezés mellé álltak, Bősz Anett országgyűlési képviselő százezer forintot adományozott, tehát négy gyerek táborozását támogatta, a Szövetség Érdért frakció tagjai pedig további tíz gyerek számára tették lehetővé a részvételt. 

További információ:
Zádori Henrietta
+36-(30)730-0009
szikra.tehetseg@gmail.com
Szikra tehetséggondozó Egyesület
Számlaszám: 16200223-10124440-00000000
IBAN (Nemzetközi utaláshoz): HU76 1620 0223 1012 4440 0000 0000
KÖZLEMÉNY: Tábor
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email