22_03_29_erdmost_nincskep

Rockabilly suli karácsonyra

22_03_29_erdmost_nincskep

Rockabilly suli karácsonyra

Meglett a jutalma annak, hogy a Kós 12/1 és a 12/2 osztályainak tanulói szorgalmasan vettek részt a pályaorientációs rendezvények, a nyílt nap és műhelyek, valamint a szalagavató munkálataiban. Karácsonyi ajándékként a Rocky Monday Egyesület rendhagyó rocktörténelem-óráján vehettek részt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az utolsó tanítási napon, december 20-án rockabilly sulival köszönték meg az  Érdi Szakképzési Centrum Kós Károly Szakképző Iskolájának pedagógusai a két osztály segítségét. A Rocky Monday Egyesület két táncosa és egy háromfős zenekara nemcsak elméleti órát tartott nekik a rock történetéből, élő zenei aláfestéssel, de a táncosok rendesen meg is mozgatták az önként jelentkezőket.

Így a rock & roll megszületésének datált 1954 április 12-től (amikor felvette a  Rock Around The Clock című dalát Bill Haley és a Comets) egészen máig végigkövethette a két osztály, hogy kik voltak a legnagyobb amerikai, angol és hazai sztárok ebben a műfajban, milyen öltözködés és frizura kötődik hozzájuk, sőt, elsajátíthattak több tánclépést is. Ott jártunkkor épp azt gyakorolták a fiúk, hogyan kell amúgy westernesen zsebre dugott kézzel lengetni a lábukat. 

A diákokon kívül az iskola több pedagógusa is nagyon élvezte a műsort, és még ők is szívesen beálltak táncolni. Dósa Edit, a meglepetés rocky program szervezője, az iskola gyakorlati oktatásvezetője, azt mondja, hogy a rock örök, és sok fiú nagyon lelkesen tanulta el a lépéseket a programon, mert tudják, egy igazi házibuliban, talán épp most, szilveszterkor, előbb-utóbb előkerülnek ezek a dallamok is, és akkor megcsillanthatják tánctudásukat.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email