22_03_29_erdmost_nincskep

Rendőrök és polgárőrök vigyáznak a gyerekek biztonságára

22_03_29_erdmost_nincskep

Rendőrök és polgárőrök vigyáznak a gyerekek biztonságára

Mint arról korábban beszámoltunk, újjáépítik a járdát a Diósdi úton, a Hérics és Kakukkfű utca között. A munkálatok ideje alatt azonban az Érdligeti Általános Iskola diákjai az úttest szélén gyalogolnak, ezért rendőrök és polgárőrök segítségét kérte Andrasek Mónika önkormányzati képviselő.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Több szülő is panaszkodott az iskolának és Andrasek Mónikának, hogy a gyerekek az úttesten kénytelenek közlekedni a reggeli forgalmas időszakban és az egyre korábban sötétedő délutáni órákban is, ami balesetveszélyes lehet.

Az önkormányzati képviselő a munkálatok megkezdésekor kérte a gyalogosokat, hogy arra a másfél hétre, amíg tart a járda építése, használjanak kerülőutakat. A gyalogosok java része azonban ragaszkodik ahhoz, hogy ne kelljen kerülnie, és ha még a járdát nem is tudja használni, a Diósdi úton menjen végig. Hogy ez mégse legyen annyira balesetveszélyes, a képviselő azt az ígéretet kapta a rendőrségtől, hogy szerda délutántól a polgárőrség és az érdi rendőrök fognak segíteni a forgalomirányításban és a gyalogosok biztonságos közlekedésében. 

Andrasek Mónika hozzátette, régi nagy probléma oldódhat meg ideiglenesen azzal, hogy a Diósdi úton levő, régebben az iskolához tartozó, jelenleg üres telek hátsó, Jázmin utca felőli részét megnyitják azoknak a szülőknek, akik gépkocsival hozzák-viszik a gyermeküket az iskolába és nem tudnak hol parkolni. A megoldás csak ideiglenes lesz, mert a tervek szerint 2021 januárjában elkezdődik a telken a református óvoda építése.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email