22_03_29_erdmost_nincskep

Rendészetis hallgatók a bűnmegelőzésért

22_03_29_erdmost_nincskep

Rendészetis hallgatók a bűnmegelőzésért

Nyolc rendészeti szakos középiskolás diák tölti nyári gyakorlatát az Érdi Rendőrkapitányságon. A több héten át tartó gyakorlat során a rendőr szakma számos területével megismerkedhetnek a tanulók.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A program részeként bűnmegelőzési feladatot is elláttak, a város több pontján osztottak szórólapot az érdi rendőrökkel és a polgárőrséggel. A tájékoztató anyagok a nyáron előforduló veszélyekre hívják fel a figyelmet.

– Nyáron több területre is oda kell figyelni, az egyik ilyen a lakásunk és az autónk biztonsága, érdemes tehát megfogadni azokat a jótanácsokat, amiket elhelyeztünk az autók szélvédőjén is. Nagyon fontos, hogy az autónkat, lakásunkat bezárjuk, amennyiben elmegyünk otthonról nyaralni, akkor kérjünk meg valakit, hogy a postaládánkat ürítse ki, esetleg időről időre jelenjen meg a házunkban – hangsúlyozta Kürti István, az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője. 

A diákok gyakorlatát az érdi polgárőrség is támogatja, ahogy azt az elnök Macsotay Tibor elmondta, a tanulóknak egységes pólókat ajándékoztak, amelyben elláthatták a szolgálatot. 

– A polgárőrség annyit vállalt ebből az akcióból, hogy azokon az órákon, amelyeken a rendőrség és a civil szervezet kapcsolódik, mi is részt veszünk – ilyen volt például a Kábítószerellenes világnapon a jelenlétünk. Emellett pólókat készíttettünk a fiataloknak, hogy ők is érezzék, egy csapathoz tartoznak – emelte ki Macsotay Tibor.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email