22_03_29_erdmost_nincskep

A Psycho híres zuhanyjelenete – 60 magyar színésznővel

22_03_29_erdmost_nincskep

A Psycho híres zuhanyjelenete – 60 magyar színésznővel

1960-ban mutatták be az amerikai mozik Alfred Hitchcock Psycho című filmjét. Az évforduló alkalmából hatvan magyar színésznővel, köztük az érdi Fejes Ritával újraforgatták a híres, sikoltozós, késes zuhanyjelenetet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Psycho híres zuhanyjelenetét Hitchcockék hét napon keresztül forgatták, hetven kameraállásból vették fel, és bár sosem látni magát a késelést, azaz azt, hogy a késsel Bates valóban beleszúrna az éppen zuhany alatt álló Marion testébe, a gyorsan változó snitteknek, a képkivágásoknak és Bernard Herrmann visító hegedűmuzsikájának köszönhetően sokáig az egyik leghátborzongatóbb jelenet címet vívhatta ki magának a filmtörténelemben.

Ezt a zuhanyjelenetet forgatta újra idén nyáron, és mutatta be október 15-én az interneten Végh Vozó Zoltán és stábja. A rendező 60 színésznőt kért fel, hogy játsszák el az áldozatot és a gyilkost, úgy, hogy minden egyes snittben más-más színésznőt láthatunk, hogy éppen kit, az a jelenetet követő 2 perces stáblistában kiderül.

„Nagyon szeretem a különleges ötleteket. Nem kérdés, hogy EZ az volt. Érdekes, hogy azóta az Élet is újragondolja épp magát, akárcsak Vozo tette ezt ezzel a jelenettel. Eljött az idő, amikor lentről felfelé is megnézzük a dolgokat, új nézőpontokat és értékeket keresve és teremtve. Nagyon gazdag a magyar színésznő »állomány«. Csodálatos látni mindannyiunkat EGY emberként. Mind ugyanazt akarjuk: adni, átadni, megértetni, gondolkodtatni és felemelni a nézőt. Most épp e szerepekben. Minimum 60 indokom van arra, miért volt ennek a pimasz filmes fricskának értelme. Köszönöm!”  – írta Fejes Rita érdi színművész a Psycho 60 közösségi oldalán.

Fejes Ritán kívül a jelenetben láthatjuk többek között Döbrösi Laurát, Gubás Gabit, Haumann Petrát, Ónodi Esztert, Pásztor Erzsit, Péterfy Borit, Szulák Andreát, Trokán Nórát, Vad Katit és egy rövid kép erejéig Törőcsik Marit is. 

A filmet a Psycho 60 Youtube-csatornáján lehet megnézni. Ugyanitt werkfilm is látható arról, hogyan készült az újraforgatott jelenet.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email