22_03_29_erdmost_nincskep

Petőfit szavaltak a Batthyányban

22_03_29_erdmost_nincskep

Petőfit szavaltak a Batthyányban

Huszonöt évvel ezelőtt vette fel az érdi iskola a Batthyány család nevét, akiknek fontos szerepük volt az 1848-49-es forradalom és szabadságharcban. Úgy, ahogyan Petőfi Sándor magyar költőnek is, akinek nevét egy hagyománnyá vált szavalóverseny is őrzi a sportiskolában. Videóval frissítve.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Batthyány napok keretében hagyományosan március 15. előtt rendezik meg a Petőfi szavalóversenyt, melyre másodikos, harmadikos és negyedikes kisiskolások jelentkezését várták az egész városból. A mai versenyen 27 diák szavalt Petőfi verset, a Batthyány, a Kőrösi, a Marianum és az Érdligeti Általános Iskolából.

– Amikor az érdi általános iskoláknak nevet kellett találni, akkor iskolánk a Batthyány nevet választotta, egészen addig nyúlik vissza a Petőfi versmondó verseny hagyománya is. A gyerekek nagyon lelkesek, de mellettük a pedagógusok és a szülők is izgatottan várják a kisdiákok fellépését. A drukk, a lámpaláz ilyenkor minden kicsiben benne van – emelte ki a verseny szervezője, Csizmadia Károlyné tanítónő, alsós munkaközösség-vezető.

– Mint minden érdi iskola, mi is olyan nevet választottunk intézményünknek, amire büszkék lehetünk. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcban fontos szerepe volt a Batthyány családnak, mellettük pedig a versenyünk névadójának, Petőfi Sándornak is. Petőfi nagyon sok verset írt röpke 26 éve alatt, bár ezeknek a nagy része a szabadságról, a családról, szerelemről szólt, amiket majd később fogtok megismerni. A Nemzeti dallal azonban már mindannyian találkoztatok, amellett, amit ma előadtok a zsűrinek és egymásnak – köszöntötte a diákokat Kozma Zoltánné Irénke, az iskola igazgatóhelyettese.

A verseny szervezőjétől azt is megtudtuk, hogy a program végén emléklapot kap minden tanuló, aki szerepelt, akik pedig helyezést értek el, oklevelet és jutalomkönyvet is kaptak. A díjátadó után pedig megvendégelték a gyerekeket és a pedagógusokat, szülőket.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email