22_03_29_erdmost_nincskep

Petíció az iskolákban sportolásért

22_03_29_erdmost_nincskep

Petíció az iskolákban sportolásért

Petíciót kezdeményeztek azért, hogy ismét használhassák az iskolai tornatermeket a sportegyesületek. Mint ismert, a kormány döntése értelmében felfüggesztették az iskolai sportköri tevékenységet, ezért számos klub vált otthontalanná és veszti el sportolóit.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A kormány döntése értelmében a tankerületek önállóan dönthettek arról, hogy a hozzájuk tartozó iskolákban lehet-e délutáni, iskolán kívüli sporttevékenységet folytatni. Az érdi tankerület úgy döntött, az összes iskolában felfüggeszti a sportköri tevékenységeket, épp ezért számos helyi egyesület került nehéz helyzetbe.

Mint korábban megírtuk, a VMG DSE például csak a mérkőzésekre áll ki a kosárlabda NB II Közép B-csoportjában, hiszen edzeni nem tud, ezért Budapesten bérel csarnokot, amely természetesen jelentős anyagi terhet is ró az egyesületre. Hozzájuk hasonlóan a Delta RSE Érd sem edzhet a VMG-ben, ezért jobb híján Martonvásáron és Budaörsön készül, míg az Érdi Torna Club és a Masters SE is új helyszíneken tartja edzéseit. Viszont több egyesület is tapasztalta, hogy a korlátozás miatt a létszáma is megcsappant, így már csak azért dolgoznak, hogy fenntartsák az egyesületet.

A sportköri tevékenységek felfüggesztése miatt több szülő indított petíciót, hogy a kormány vonja vissza ezen döntését. A sportegyesületek bérleti díj ellenében bérlik a tornatermeket, a tornaterem kihasznált, a klub pedig elegendő hellyel rendelkezik az edzések megtartására, mert Magyarországon nincs annyi sportterem, amennyire egyesületenként szükség lenne, ennek megoldása az iskolai termek használata.

Ezért a szülők arra kérik a kormányt, szüntesse meg rendelkezését, hogy a délutáni sportolási lehetőség biztosítva legyen az iskolai tornatermekben.

A petíciót ide kattintva lehet aláírni!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email