22_03_29_erdmost_nincskep

„Példát kell mutatnunk emberségből, figyelemből, szolidaritásból és felelősségből!

22_03_29_erdmost_nincskep

„Példát kell mutatnunk emberségből, figyelemből, szolidaritásból és felelősségből!

Csőzik László közösségi oldalán kéri az időseket, az iskoláskorúakat és mindenkit, aki csak teheti, hogy maradjon otthon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A polgármester felhívását változatlan formában, teljes terjedelmében közöljük:

„Kritikus fázisba érkeztünk a koronavírus-járvány kezelésében. Az Operatív Törzs és a Tisztifőorvosi Szolgálat tájékoztatása alapján a koronavírus az ország egész területén jelen van, így csupán idő kérdése, hogy városunkban is bekövetkezzenek az első igazolt esetek.

Önkormányzatunk eddig minden intézkedést és előkészületet megtett a járvány lassításának és kezelésének érdekében, melyre hatásköre szerint lehetősége volt.

Ezek az intézkedések, és minden eddigi igyekezetünk azonban mit sem érnek az Önök, különösen az idősek együttműködése és felelősségteljes magatartása nélkül!
Ezért szeretném nyomatékosan, és a leghatározottabban fel kívánom hívni mindenki figyelmét a következőkre:

A 70 év felettiek EGYÁLTALÁN NE hagyják el otthonaikat! Ha a családjaik, ismerőseik nem tudják ellátni őket, Önkormányzatunk segítséget nyújt számukra az ellátásban!
 Érden házhoz visszük a segítséget azoknak, akik erre rászorulnak (pl. gyógyszerek, bevásárlás, egyéb ellátás miatt)!
– INGYENESEN HÍVHATÓ TELEFONSZÁM: +36 80 204 949
– MOBIL ELÉRHETŐSÉG: +36 30 579 3998 vagy +36 30 374 6351
– EMAIL CÍM: onkormanyzat@erd.hu
Határozottan felhívom mindenki figyelmét, hogy önálló kezdeményezésként, karitatív jelleggel NE végezzenek segítő munkát! Ha ezt teszik, azzal a vírus terjedését segítik! Aki segíteni szeretne, önkéntes munkát végezne, kérjük, a fenti email címen jelezze, hogy a felkészült, védőfelszereléssel ellátott segítői csapatunk részeként, biztonsággal tehesse ezt!

A beérkező felajánlásokat és segítségkéréseket folyamatosan dolgozzuk fel és minden beérkező hívást, email üzenetet értékelünk, és a szükséges intézkedések haladéktalanul megtörténnek.
Maradéktalanul tartsák be a hatóságok utasításait és ajánlásait!
Amennyiben nincs alapos indokuk arra, hogy elhagyják otthonaikat, MARADJANAK OTTHON!

Kizárólag munkába járás, élelmiszer-beszerzés és gyógyszervásárlás céljából, és a lehető legrövidebb ideig távozzanak otthonaikból.

Kérem az iskoláskorúakat, maradjanak otthon és egyben kérem a szülőket ennek a betartatására! A jelenlegi helyzet nem iskolaszünet, digitális oktatás zajlik, így ugyanazok a szabályok vonatkoznak az iskolásokra, mint a normál tanmenet esetén!
 Felszólíhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg a diákokat és a fiatalokat, hogy alapos indok nélkül ne gyülekezzenek, ne járják a még nyitva tartó üzleteket/üzletközpontokat, és mivel a fertőzés hordozóivá válhatnak ők is, így tartsák be ugyanazokat a szabályokat, amik minden magyar állampolgárra vonatkoznak!
 

Kérem Önöket, hogy bevásárlásaik során tartsák meg a józan ész szabta mértéket, hiszen az ellátási láncban nincs fennakadás! A kereskedők és nagykereskedelmi vállalatok tájékoztatása szerint nem kell áruhiányra számítani! (Üres polcokat és pultokat kizárólag azért lehet látni, mert az áruházon belüli árufeltöltés nem tud lépést tartani a minden racionális alapot nélkülöző élelmiszer felhalmozással!)

A gyógyszerellátás folyamatos! A gyógyszertárakban is csak azért alakulhatott ki készlethiány, mert messze indokolatlan méretekben zajlik az alapvető gyógyszerek felvásárlása. Kérem, hogy mindenki csak annyi gyógyszert vásároljon, amennyire valóban szüksége van!
 Amennyiben a koronavírus tüneteit fedeznék fel magukon, SEMMIKÉPPEN NE! menjenek házi orvosukhoz, bármely Kórház sürgősségi osztályára! Hívják fel házi orvosukat, aki értesíti a Mentőszolgálatot! Legfőképp pedig semmilyen körülmény esetén se menjenek közösségbe!
 Szeretném, ha mindenki világosan megértené és tudatosítaná magában, hogy ennek a járványnak a súlyossága és hossza azon múlik, hogy mindannyian helyesen, minden előírást és kérést betartva, fegyelmezetten élünk-e!
 A rendelkezésünkre álló tájékoztatások, hivatalos információk szerint az állam, a hatóságok és az egészségügyi rendszer, felkészült a koronavírus okozta kihívásra.
 Önkormányzatunk itt Érden minden szükséges intézkedést meghozott és készen állunk a veszélyhelyzet kezelésére!
 Amire azonban semmilyen szervezet nem tud maradéktalanul felkészülni, az az emberi felelőtlenség és könnyelműség. Éppen ezért még egyszer, a lehető legnyomatékosabban felszólítok mindenkit a tájékozódásra, az ajánlások és szabályok pontos betartására!
A jelenlegi egy olyan helyzet, amit higgadtan és felnőtt emberek módjára, közösen kell megoldanunk!

Érd egy erős, tudatos és szolidáris város! Ha valóban ilyen, amiben én és kollégáim szilárdan hiszünk, akkor példát kell mutatnunk a világnak emberségből, figyelemből, szolidaritásból és felelősségből!

Önökön, rajtunk múlik! Küzdjünk közösen, keményen és alázattal!”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email