22_03_29_erdmost_nincskep

Őszi bakancslista

22_03_29_erdmost_nincskep

Őszi bakancslista

Beköszöntött a borongós ősz, ráadásul az idei a vírusveszély miatt merőben más lesz, mint az eddigiek. Íme néhány tipp, hogyan tehetjük színesebbé ezt az időszakot.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kiránduljon a család! Bár már gyakran csípősek a reggelek, de bőven várnak még ránk napsütéses órák. Ne töltsük a négy fal között az időt, legyünk minél többet a szabadban, kiránduljunk!Az érdi Duna-part ilyenkor is gyönyörű, de kihagyhatatlan célpont a martonvásári Brunszvik-kastély parkja is. Ha pedig Biatorbágyot választjuk úti célnak, feltétlenül látogassuk meg a Nyakaskő nevű népszerű kirándulóhelyet.

Préselljünk levelet! Ha már kirándulunk, gyűjtsünk színes faleveleket, préseljük le őket! És ha már préselünk, legyünk kreatívak, és készítsünk belőlük képeket.

Eregessünk papírsárkányt! A gyerekek mindig nagy örömüket lelik az efféle programokban. Készen is megvehetjük, de ügyes kezű anyukák maguk is elkészíthetik a papírsárkányt. Nekünk ez lesz a hétvégi program.

Készítsünk gesztenyebábut! Sok gyerek kedvence Kippkopp, a gesztenyegyerek. Mi magunk is készíthetünk hasonló bábukat. Nem is kell messze mennünk, hogy gesztenyére leljünk, hiszen a Magyar Földrajzi Múzeum kertje tele van szebbnél szebb példányokkal.

Süssünk gesztenyét! A vadgesztenye „szelíd” rokona igen kedvelt csemege a hidegebb hónapokban. Az utcai árusnál vásárolt sült gesztenyének is megvan a maga hangulata, de otthon elkészítve az igazi.

Süssünk, főzzünk együtt! Az én kislányom különösen élvezi, ha együtt készítünk valami finomságot. Ki ne hagyjuk az őszi repertoárból a sütőtökkrémlevest és a sütőtökös muffint, de készíthetünk közösen vicces, halloween-i süteményeket is.

Etessünk, simogassunk állatokat! Érd közelében két vadaspark is található, akár a budakeszit, akár a szigethalmit látogatjuk meg, biztos, hogy maradandó élmény lesz gyereknek, felnőttnek. A kecskéket simogatni és etetni is szabad. Ráadásul játszóteret is találunk mindkét helyszínen.

Faragjunk tököt! Egyre nagyobb hagyománynak örvend idehaza is a halloween-tök faragása. Készítsünk színes töklámpást, helyezzük az ajtónk elé vagy a teraszra.

Varázsoljuk hangulatossá otthonunkat! Ma már rengeteg fajta hangulatvilágítás kapható, amelyek nem csak karácsonykor díszíthetik a lakást. Szerezzünk be néhányat és az őszi estéken is használjuk bátran. Gyújtsunk gyertyát, illatos mécsest, füstölőt, és díszítsük az őszt idéző dekorációkkal otthonunk különböző helyiségeit. Ugye, máris kellemesebb az este?

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email