22_03_29_erdmost_nincskep

Ő kapta idén a Bella István-díjat!

22_03_29_erdmost_nincskep

Ő kapta idén a Bella István-díjat!

Nagy Zsuka költő-írónő kapja idén a 2008-ban Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyar Írószövetség által alapított Bella István-díjat. Az elismerést szűk körben vehette át.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Magyar Kultúra Napja alkalmából idén már január 21-én átadták a Bella István-díjat, melyet ezúttal a fiatal költő-írónő Nagy Zsuka vehetett át a Polgárok Háza közgyűlési termében.

„Bella István Szeretkezéseim című kötetét nagyon szerettem, mikor ifjú voltam és elő is vettem most, hogy megkaptam a díjat. Szépséges szerelmes versek vannak benne. Bella István valóban egy atmoszférikus ember volt. Nagy megtiszteltetés, hogy idén én kaptam a díjat” – fogalmazott az elismerés átvételét követően az idei díjazott, Nagy Zsuka.

A Bella István díjat az egykor Érden élő Kossuth-díjas költőről nevezték el az elismerés alapítói, a Magyar Írószövetség és Érd önkormányzata. A díjat az a költő kaphatja meg, aki munkásságában kötődik a nemzeti irodalom értékes hagyományaihoz, a költői, műfordítói pályán eredményeket ért el és a fiatal vagy a középnemzedékhez tartozik.

A díjat a Magyar Írószövetség elnökéből, az elnökség által megbízott három tagból és Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselőjéből álló kuratórium ítélte oda.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email