22_03_29_erdmost_nincskep

Nyírségi káposztás lecsó az idei befutó

22_03_29_erdmost_nincskep

Nyírségi káposztás lecsó az idei befutó

Idén negyedik alkalommal rendezte meg az Idősügyi Tanács az érdi lecsófőző fesztivált, amin a szépkorúakon kívül évről évre egyre többen érkeznek szurkolni is. Idén 18 csapat mérte össze tudását, a vándorkupát végül a Kende utcai idősotthon csapata vihette haza különleges lecsójával.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Délelőtt 9 órakor kezdték gyújtani a tüzet és vágták fel az első hagymát, paradicsomot és paprikát a Favágó utcai napközis táborban. Negyedik alkalommal rendezték meg ugyanis az érdi lecsófesztivált, amelyre idén 18 csapat nevezett különleges lecsójával. Idén nemcsak szépkorúak, de gyerekek, fiatalok és középkorúak is részt vettek a programon, ahol lehetett zenét hallgatni és táncolni a Kristály Duo előadásán, de a Meridián torna és a Senior örömtánc során is megtáncoltatták a szépkorúakat.

– Egy ilyen rendezvény nemcsak az idősek számára fontos, hanem mindenki számára. Az Idősügyi Tanács negyedik alkalommal rendezte meg ezt a lecsófőző fesztivált, de ha körülnézünk, látunk itt gyerekeket, unokákat, fiatalokat, középkorúakat is. Nagyon örülünk annak is, hogy idén 18 csapat versenyzett, egyre többen jönnek el erre a rendezvényre. Itt mindenki nagyon jól szórakozik, az is, aki eszi, az is, aki főzi és az is, aki díjat oszt és az is, aki a díjat kapja – mondta el lapunknak T. Mészáros András polgármester, aki hozzátette, hogy bízik benne, jövőre még egyszer ennyien látogatnak majd ki a Felső Parkvárosi tábor területére.

Simó Károly, az Idősügyi Tanács és a zsűri elnöke kérdésünkre elmondta, hogy négy éve egy olyan rendezvényt álmodtak meg, amiben van egy kis közösségformálás, egy kis versengés és kulináris élvezetek is. Azóta nagy sikere lett a programnak, ami immár hagyománnyá vált.

– Zsűritagként idén 18 csapat lecsóját kellett végigkóstolnunk, és három szempont alapján pontoznunk. Az egyik a kinézet, a másik az íz, a harmadik pedig a lecsó különlegessége. Annyian vagyunk Érden, akik különböző helyekről érkeztünk és mindenki hozott magával valami új ízvilágot. Ahány lecsó készült ezen a napon, annyiféle ízt kóstolhattunk meg, nem volt könnyű dönteni – emelte ki az Idősügyi Tanács elnöke. Hozzátette, hogy mivel idén is ekkora siker lett a program, lehetséges, hogy a következő években már nagyobb városi rendezvénnyé válhat az érdi lecsófesztivál.

Tekintse meg az eseményen készült fotóinkat:

Idén a Kende utcai idősotthon csapata vihette haza a vándorkupát, ők egy különleges, nyírségi káposztás lecsóval kápráztatták el a zsűrit.

– 15-en készítettük a mai lecsót, én a tűz mellett állva végig táncoltam. A titka az volt, hogy szívvel-lélekkel, szeretettel csináltuk és ahogy édesanyám tanította, a nyírségi lecsóba édeskáposzta is került, együtt pároltuk a többi zöldségfélével. Én először főztem ekkora mennyiségű lecsót. Fantasztikus a hangulat, ennyi idős embert együtt látni nagyon jó élmény – mondta el Kodáné Berna Katalin, a Napfény Otthon Alapítvány Kende utcai otthonának intézményvezető főnővére. 

A győztes csapat vezetője hozzátette, hogy a többi csapattag eleinte kétkedve fogadta a káposzta ötletét, ám végül mégis nagy sikere volt főztjüknek. 

A szépkorúakat az eseményre különbusszal vitték fel a napközis tábor területére, majd a busz 4 órakor visszaszállította őket a város központjába.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email