22_03_29_erdmost_nincskep

„Nem elveszett játék vagyok. Rád vártam.”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Nem elveszett játék vagyok. Rád vártam.”

Az érdi lakótelepen, a városközpontban, egy Diósdi úti áruházban és környékén, padokon, játszótereken látszólag gazdátlan kis csomagok és bennük plüssjátékok várnak új gazdáikra egy jótékonysági akció keretében, mely az egyéves SMA-beteg kisfiú, Zsombor gyógyulásáért indult. VIDEÓVAL

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

2019. október 29. mérföldkő volt a magyar egészségügy és egy család életében – amit ráadásul a fél ország figyelt lélegzet-visszafojtva. Ezen a napon kezdődött az SMA-s Zente Zolgensma-génterápiája. Emlékezetes: a gerincvelői izomsorvadásban szenvedő kisfiú története bejárta a közösségi médiát. Miután reményt csak a világ egyik legdrágább gyógyszere, a 730 millió forintba kerülő Zolgensma jelenthetett, példátlan méreteket öltő összefogás indult, és a csoda megtörtént.

Egy héttel azelőtt, hogy Zente a gyógyulás útjára lépett, 2019. október 22-én jött a világra Zsombor. A kisfiú kamrai sövényhiánnyal, azaz lyukas szívvel született, ezért már öt hónapos korában megműtötték. Bár a beavatkozás sikeres volt, két héttel később kiderült, Zsombi megpróbáltatásai nem értek véget: egyes típusú SMA-ban szenved.

Mivel a betegség lefolyása szempontjából kiemelten fontos a korai kezelés, a család minden követ megmozgat, hogy előteremtse a Zolgensma-terápia fedezetét. A közösségi médiában többféle megmozdulás is történt, a jótékonysági licittől kezdve a kupakgyűjtésig. A szülők úgy számolnak, ha egymillió ember két kávéval segítené őket, össze is gyűlne a gyógyszer ára.

Zsombinak jelenleg az jelenti a legnagyobb esélyt, ha minél többekhez eljut a híre. Ez a cél lebeg a plüssterjesztők szeme előtt is, akik az ország különböző pontjain – buszmegállókban, kerítéseken, padokon – helyeznek el egy-egy plüssjátékot. A figurákhoz egy „Nem elveszett játék vagyok, Rád vártam” feliratú boríték is tartozik, benne egy levéllel Zsombor történetéről. Az akció résztvevői mindössze annyit kérnek a plüssök megtalálóitól: támogassák akár csak 700 forinttal a kisfiút.

Ha magához a  „Plüssterjesztők Zsombiért” csoporthoz szeretne csatlakozni, azt is bármikor megteheti. Ehhez csak annyit kell tennie, hogy keres otthon egy felesleges (de még jó állapotú) plüssjátékot, rárak egy pici borítékot egy szívvel és ezzel a felirattal. A borítékba helyezett levélben a következő szövegnek kell állnia: „Szia! Mivel Te találtad meg ezt a plüssjátékot az élet Téged választott lehetséges segítőnek Burinda Zsombi SMA1-es fiúcska történetében. Zsombi most 1 éves és a kezelést, amire az ország gyűjt 2 éves koráig kell megkapnia, különben késő! A kezelés drága és a jelenlegi helyzet nagyon megnehezíti a segítségnyújtást, tudom Te is érzed. Neked csupán 700 forintot kellene adnod ahhoz, hogy Zsombi is élhessen, járhasson olyan boldogan, ahogy talán a Te gyermekeid is teszik. https://www.facebook.com/smababyzsombor/ Vedd ezt a levélkét jelnek, üzenetnek, aminek jelentősége van/lesz a Te életedben. Dönts úgy, hogy ha majd egyszer végigpergered az életed filmjét büszkén mondhasd magadnak „Igen, jól éltem le az életem.” Szép jövőért Zsombornak Alapítvány 11734152-21916838 Köszönöm Neked.” Majd helyezze ki olyan helyre a plüsst, ahol biztosan gazdára talál vagy adja le a gyűjtőpontokon – ezek címeit a csoportban szintén megtalálja.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email