22_03_29_erdmost_nincskep

Nem csak a húszéveseké…

22_03_29_erdmost_nincskep

Nem csak a húszéveseké…

Idén nyáron és ősszel is remek programok várnak az érdi nyugdíjasokra: várostörténeti vetélkedő, sportvetélkedő, sakkverseny, lecsófőző fesztivál, majd ősszel a Szenior Akadémia újabb előadásai, és nem maradhat el az idősek világnapja sem – tudtuk meg az Idősügyi Tanács tegnapi ülésén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Június 20-án, 14 órakor, a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében rendezi a város az Érd40 várostörténeti vetélkedőt a helyi nyugdíjaskluboknak, illetve az idősotthonoknak. A versenyre három-három fős csapatokat delegálhatnak a nyugdíjasklubok, valamint az érdi idősotthonok. Egyéni indulók a vetélkedőn nem vehetnek részt – aki szívesen csatlakozna egy-egy csapathoz, megteheti, de csak úgy, ha pártoló tagságot szerez valamelyik érdi nyugdíjasklubban.

A feladatok a város történetének múltjára épülnek, de a korszak slágerei, reklámszövegei és tárgyai és felbukkanhatnak a fejtörőkben.

A jelentkezéseket június 14-éig lehet leadni, a csapatok és a résztvevők nevével az erd40evevaros@gmail.com e-mailcímen.

Aki jobban kedveli a fizikai, ügyességi játékokat a szellemieknél, az sem fog unatkozni: az időseknek sportnapot is szerveznek, június végén. A helyszínt még szervezik, így erről a programról később adunk majd tájékoztatást olvasóinknak.

Ami már most biztos, hogy nem marad el a júniusi szenior rapid sakkverseny aminek első három helyezettje szeptemberben elutazhat a nagykanizsai országos döntőre, az Idősügyi Tanács anyagi támogatásával. Lesz lecsófőző fesztivál is, augusztus 22-én, valamint idősek világnapja szeptember végén.

A Szenior Akadémia őszi előadásairól is döntés született: négy előadást látogathatnak majd az ötven év felettiek: az időskori gyász- és veszteségfeldolgozásról, a memóriatréningekről, a családi mediációról és az orvos-beteg kommunikációról lesz majd szó az ingyenes előadásokon.

 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email