22_03_29_erdmost_nincskep

Napi 100-150 tesztet végeznek az Érdi Mentőállomáson

22_03_29_erdmost_nincskep

Napi 100-150 tesztet végeznek az Érdi Mentőállomáson

Bár csak napi 80 fő szűrésére kalibrálták, az Érdi Mentőállomáson napi 100-150 szűrést is végeznek – tudtuk meg Kőszegi Bélától, a mentőalapítvány egyik alapítójától, aki arról is beszélt, hogy a mentőállomásra a háziorvosok irányítják a tesztelni kívánókat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában Kőszegi Béla, az Érd és Térsége Mentőszolgálatáért Alapítvány egyik alapítója arról beszélt, az elmúlt egy évben egyhónapos beosztás szerint dolgoztak, de helyzetüket megnehezíti, hogy ha valaki lebetegedik, akkor az ő műszakja a többiek között oszlik meg.

Kitért rá, a Mentőállomás vállalta, hogy koronavírus-teszteket is végez, amely jelentős plusz munkaórákat jelent a mentősöknek. A mentőautóknak viszont a nap 24 órájában futnia kell.

Kőszegi Béla arról is beszélt, hogy munkájuk során minden koronavírus gyanús vagy igazolt fertőzött betegnél be kell öltözniük, őket el kell látniuk, adott esetben el kell szállítaniuk. Erre viszont komoly protokolljuk van, hiszen a védőfelszerelésektől a kijelölt fertőtlenítőzónákban kell megszabadulniuk. Megjegyezte, az Érdi Mentőállomáson védőfelszerelésekből nincs hiány, minden mentőautó több garnitúrával rendelkezik.

A Mentőállomáson végzett koronavírus-tesztekkel kapcsolatban Kőszegi Béla azt mondta, bár az állomás napi 80 fő szűrésére lett kalibrálva, naponta így is átlag 100-150 közötti tesztet végeznek, múlt hétfőn például 147-et.

Megjegyezte azt is, sokan a munkáltató által kért igazolás miatt kérnek tesztet.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email