22_03_29_erdmost_nincskep

A Mórában is megtartották a prevenciót

22_03_29_erdmost_nincskep

A Mórában is megtartották a prevenciót

Az Ifjúsági Önkormányzat és az Érdi Rendőrkapitányság közös prevenciós előadássorozatának ötödik állomásához értek pénteken, a bűnmegelőzési előadók a Móra Ferenc Általános Iskolában tartották meg interaktív előadásukat. Az eddigi tapasztalatok alapján sikeres a program, a gyerekek maguk dolgozzák fel az interneten fellelhető lehetséges veszélyeket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Móra Ferenc Általános Iskolában különféle korosztályoknak tartották meg prevenciós előadásukat az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadói. Albert Alexa diákalpolgármestertől megtudtunk, hogy a program az eddigi tapasztalatok alapján sikeresnek mondható, a gyerekek szívesen osztják meg tapasztalataikat és még mindig lehet nekik új információval szolgálni.

– Én úgy gondolom, hogy nagyon eredményesen végeztük eddig a munkánkat, szépen megfigyelhető az, hogy mennyire próbálják befogadni a gyerekek azokat az új információkat, amiket a rendőrök átadnak. Örömmel láhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, hogy a gyerekek próbálják úgy beépíteni ezt a tudást a mindennapi életükbe, hogy hatásos legyen később is. Jó azt látni, hogy figyelnek és ezzel megelőzhetnek olyan cselekvéseket, amik kihatással lehetnek a későbbi életükre is.

A Mórában több filmet is vetítettek a gyerekeknek az internet veszélyeiről. Az egyik egy lányról szólt, aki minden helyszínen, ahol jár, fotókat készít magáról és fel is tölti azokat a közösségi médiába. A fotókon található, lényegtelennek tűnő információk azonban rossz kezekbe kerülnek és ezzel könnyedén vissza lehet élni. Emellett arról is bemutattak egy kisfilmet, hogy milyen veszélyekkel jár, ha olyan képet töltenek fel magukról vagy egymásról a gyerekek, amiket később már nem vállalnak fel. Arra is felhívták a figyelmüket, hogy ami egyszer felkerül az internetre, azt igen nehéz onnan örökre eltávolítani. 

– Korábban is jártunk már itt bűnmegelőzési előadást tartani, voltak már ismerős arcok. Azt is tapasztaljuk, hogy az a gyermek, aki egy kicsit sérült, speciális nevelési igényű, ott a háttér is veszélyeztetett. Emellett nem feltétlenül pozitív élményeik vannak a rendőrökkel kapcsolatban, de most próbáltuk ezzel az előadással kicsit megtörni ezt. Úgy vezettük fel ezt a programot, hogy segítőként vagyunk itt és elmondtuk nekik, hogyan tudnak segítséget kérni – emelte ki a prevenció kapcsán Szatmáriné Berczi Dolóresz, az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója. Mint mondta, az ötödik előadás után pont az a tapasztalat, amire számítottak: ahány gyermek, annyiféle történet.

A program a Mórában is sikerrel zárult, a gyerekek megkapták az előadássorozatot jelképező kitűzőt. Akik az elején még idegenkedtek a rendőröktől, azok is öleléssel búcsúztak tőlük.
 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő
Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email