22_03_29_erdmost_nincskep

Mindent az érdi csapvízről

22_03_29_erdmost_nincskep

Mindent az érdi csapvízről

Milyen az érdi ivóvíz? Honnan érkezik? Jobb-e, mint palackozott társai? Többek közt ezekre a kérdésekre kaphattunk választ az ÉrdFM101.3 műsorában, amelynek vendége György Attila, az ÉTV vízellátási ágazatvezetője volt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érd nagyon jó helyzetben van az ivóvíz minőségét és mennyiségét tekintve, mivel tíz saját mélyfúrású kútja van Érden, öt pedig Diósdon. Az ÉTV városunkon kívül több településen szolgáltat ivóvizet: Törökbálinton, Diósdon, Tárnokon, Sóskúton, Pusztazámoron, Herceghalmon és Remeteszőlősön – és Törökbálinton keresztül jelentős vízmennyiség megy Biatorbágy településre is. A napi vízfelhasználás 35 százaléka a saját kutakból származik, 65 százalék pedig a Fővárosi Vízművektől érkezik (a Duna alatti átvezetéseken) – mondta el a főmérnök-helyettes.

Az érdi víz nem olcsó, hiszen a Duna-parti vízműtelepről fel kell juttatni a vizet Érd-Parkvárosba, illetve a többi település magas pontjaira, amit csak szivattyúkkal tudnak megoldani. Persze kérdés, mit értünk drágán vagy olcsón:

– Az ivóvíz ára 2012 óta nem nőtt, sőt, a 2013-as rezsicsökkentés még olcsóbbá is tette. Érdemes összevetnünk az ásványvíz árával: egy liter ásványvíz 60-70 forint, míg egy liter ivóvíz 0,4 forintba kerül – hangsúlyozta György Attila.

És hogy mi a helyzet a minőséggel?

– Mélyfúrású kútjaink vize legalább olyan minőségű, ha nem jobb, mint az ásványvíz, csak nekünk nincs lehetőségünk a reklámra. Vezetéken jön, nem kell cipelni, ami szintén előny. A Fővárosi Vízművektől átvett víz pedig világszinten is az egyik legkorszerűbb tisztítási technológia után érkezik hozzánk. Ma Magyarországon az egyik legjobb minőségű csapvíz Érden található.

Hallgassa meg a teljes beszélgetést:


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email