22_03_29_erdmost_nincskep

Mindenki a fedélzetre!

22_03_29_erdmost_nincskep

Mindenki a fedélzetre!

Az Érdligeti Általános Iskola alsó tagozatának pedagógusai idén újra felkérték Varga Györgyöt, akinek négy gyermeke koptatta korábban az intézmény padjait, és aki aktív szmk-s tagként klubot is tartott akkoriban a szülők számára, hogy keltse újra életre ezt. Október 8-án lesz az első alkalom.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Varga György azt mondja, maga a szülő klub gondolata onnan jött, hogy a szülők hogyan támogathatják egymást azért, hogy jobban tudják a maguk részét kivenni a gyermekek nevelésében. 

– Az iskoláskor azért is izgalmas korszak egy gyermek életében, mert ilyenkor lépnek a családon kívül egy olyan közegbe, ahol már megpróbáltatnak, ahol már teljesítmény van, ahol már találkozunk az adottságaikkal, a képességeikkel is, és nagyon nem mindegy, hogy ilyenkor hogyan értelmezi egy szülő mindazt, ami a gyermekében történik, és mit tud kezdeni ezzel, hogy aztán hosszú távon építeni tudja a gyermekét, és ne ezzel ellentétes hatást tudjon elérni. Az első téma ebből kifolyólag az lesz, hogy Mindenki a fedélzetre!, vagyis kinek hol van a helye, és kinek mi a szerepe a családban. Mert egy jó szereposztás a családban rengeteget segíthet abban, hogy gyermekeink  biztonságban érezzék magukat, és ebből a biztonságból indulva képesek legyenek lekövetni azt a rengeteg változást, ami aztán napról-napra várja őket az iskoláskorban.  

Éppen ezért az idei tematikával elsősorban az alsós diákok szüleinek kívánnak mankót nyújtani. Az előadó szerint ma jóval nagyobb szükség van arra, hogy tudatosan tanuljuk szülőként a gyereknevelést, mint korábban, amikor talán a generációs minták vagy a kulturális hatások miatt ezt ösztönösebben csinálták. Ehhez pedig egy nagyszerű lehetőség a szülő klub, ahol tapasztalatot lehet cserélni egymással, mert itt nem előadásokra, hanem párbeszédre, beszélgetésre lehet számítani. Nem utolsó sorban a közösségépítéshez is jó terepet kínál a klub.


További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email