22_03_29_erdmost_nincskep

A Mikulás mindenhol ott lesz

22_03_29_erdmost_nincskep

A Mikulás mindenhol ott lesz

Van, ahová már december 4-én megérkezik a Mikulás, de mindenhova ellátogat, ezért összeszedtük, hol lesznek Mikulás napi programok a térségben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

December 4-én 14 és 19 óra között a régi Parkvárosi Közösségi Házban első ízben tartják meg az autizmusbarát Mikulást, ahová előzetesen regisztrálni kellett és a szülők eldönthették a Mikulással való találkozás mikéntjét, illetve azt is, miből álljon össze az ajándékcsomag. Az esemény regisztrációhoz kötött és már lezárult, de a programra így is 150-200 autizmussal élő gyermeket várnak.

Az autizmusbarát Mikulás-ünnepségen három vendég, Kisrobot, Űr-fiú és Ufó-Úr A kis robot karácsonya címmel egy néhány perces meseelőadással is készül.

További részleteket ide kattintva olvashat!

 

December 2-án, 18 órától indul a személyes regisztráció a Fundoklia téri karácsonyfánál az Érdnyugat Egyesület Mikulására, aki lovashintóval, manóval és krampusszal érkezik december 4-én, 13.30-kor.

A Mikulásnak segítő szülők a gyermekeknek szánt ajándékcsomagot előzetesen leadhatják a műanyag körforgalomnál álló karácsonyfánál december 2-án és 3-án személyesen este 18 és 19 óra között. Amennyiben az időpont nem megfelelő, írjanak az Érdnyugat Egyesület oldalának privát üzenetet.

A szervezők azt kérik, a szülők a csomagra jól olvashatóan és erős szalaggal rögzítsék a gyermek nevét és néhány sort, amit a Mikulás mondjon a gyermekről, illetve készpénzben hozzanak a csomaggal együtt 2500 forintot, amiből a rászoruló gyermekek csomagjait és a programot finanszírozzák.

Részletes program az eseménynél

 

Simonpusztára, a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központba stílszerűen lovashintóval érkezik a Mikulás december 5-én, vasárnap, ahol a hagyományokhoz hűen az ország legnagyobb Lovas Mikulás Ünnepségével várják a vendégeket. Lesz sétalovaglás, kézműves kirakodóvásár, kisállat simogató, tűzoltó-, mentő- és rendőrbemutató és rajzpályázati kiállítás is.

13 órától pedig A halász meg a felesége című mesemusicalt adják elő, majd 14.15-től Simonpuszta Nemzeti Lovas Hagyományőrző Egyesület növendékei tartanak lovas bemutatót.

14.30-tól Lóháton a Mikulás és Segédei a Dabasi Csikósok – címmel hagyományőrző interaktív bemutatót tartanak, 16 órától pedig Walt Disney dalokat hallgatva várják a Mikulást.

Végezetül pedig 17 órától a Lovas Mikulás témában meghirdetett rajzpályázat eredményét hirdetik ki.

 

Diósdra is már december 5-én megérkezik a nagyszakállú, hiszen 16 órától az adventi gyertyagyújtással egybekötve lesz ünnepség a Szent István téren, ahol a Mikulás meséi mellett vele és krampuszaival is fotózkodhatunk az adventi dekoráció előtti selfie pontnál.

Nem csak fotózkodással, hanem futással is ünneplik Miklós napját Diósdon, hiszen december 5-én, vasárnap 10 órakor indul a Diósdi Földön Futók idei Mikulás futása a Szent István térről, ahol 700, 1500, 3700 és 7500 méteres útvonalakon mérethetik meg magukat kicsik és nagyok.

Az esemény ide kattintva érhető el!

Százhalombattán a Battai Motorosok Egyesülete 15-20 motorral kíséri körbe a Mikulást december 5-én 16.10 és 18.50 között. Az útvonal mentén 11 megállóhelyen várják a nagy szakállút a megjelölt időpontban.

Sóskúton a Karavella Színpadon lesz Mikulás napi rendezvény a Sóskút 2000 Társaság és a Félkrajcár Alapítvány a Sóskúti Óvodásokért szervezet szervezésében, a helyi önkormányzati, a Sóskútiak Egyesületet és a Karavella Színpad támoatásábal.

December 5-én 15.30-tól Bogár Muzsika Zenekar Hóünnep előadását tekinthetik meg az érdeklődők, majd a Mikulás 16.30-kor érkezik, emellett kézműves foglalkozások és arcfestés is várja a legkisebbeket.

Az esemény ide kattintva érhető el!

Tárnokon elmarad a Tárnoki Közösségi Színtér által a december 4-ére tervezett Mikulás-ünnepség, de az ajándékcsomagok megérkeztek, így a szervezők kérik a regisztrált szülőket, menjenek el a csomagokért.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email