22_03_29_erdmost_nincskep

Megvannak a légszennyezettségi kérdőív eredményei

22_03_29_erdmost_nincskep

Megvannak a légszennyezettségi kérdőív eredményei

A megadott határidőig 354 válasz érkezett az Érdi Környezetvédő és Városszépítő Egyesület légminőséggel kapcsolatos kérdőívére. Ebből statisztikát készítettek és kiderült, a város mely területein milyen a levegő szennyezettsége.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Néhány héttel ezelőtt egy kérdőívet tett közzé az Érdi Környezetvédő és Városszépítő Egyesület (ÉRDKöVE), amely az érdi lakosok véleményére volt kíváncsi a levegő tisztaságával, minőségével kapcsolatban. Mint Domonkos Mónika, az ÉRDKöVE kommunikációs munkatársa az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában elmondta, a kérdőívet összesen 354-en töltötték ki.

„Sok mindent megtudtunk belőle. Például olyan érdekességeket, hogy a lakosok szerint Újtelep az egyik szennyezett terület, míg az ófalusi kitöltőink szerint annyira nem rossz a levegő” – mondta.

Kifejtette, utcaszintre lebontották, mely részekről töltötték ki a kérdőívet a lakosok. Az eredmények alapján teljes statisztikát tudtak készíteni, melyből kiderül, mely városrészekre kell jobban figyelni.

„Több ilyen légszennyezettség mérő készüléket lehetne felszerelni vagy a lakosságot arra buzdítani, szálljon be a légszennyezettség mérésébe” – fogalmazott azzal kapcsolatban Domonkos Mónika, mit lehet tenni a rosszabb minőségű levegőjű területeken.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email