22_03_29_erdmost_nincskep

Megújul és kibővül a Kós szakképző iskola

22_03_29_erdmost_nincskep

Megújul és kibővül a Kós szakképző iskola

Májusban elkezdődött a Kós iskola bővítése, átalakítása és modernizálása, ami két évig tart majd. A diákok szeptembertől egy három szintes konténeriskolában tanulnak, ami a nyári szünet alatt megépül az intézmény udvarán. A bontási munkálatok már gőzerővel folynak. KÉPGALÉRIA

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az építkezés folyamatáról, részleteiről szerdán tartottak lakossági fórumot az Ercsi úti intézményben, Simó Károly alpolgármester, Pergel Antal, az ÉSZC főigazgatója, Dózsa Lajos tagintézmény-vezető, valamint Berta Ferenc, a kivitelező Fejér-Bál Zrt. projektvezetője részvételével.

Az építkezés több ütemben zajlik. Először felhúznak egy három szintes, tizennyolc tantermes konténeriskolát az udvar hátsó részén, és kialakítanak egy külön bejáratot az Ercsi út felé, hogy a diákok biztonságosan, az építkezést elkerülve közlekedhessenek.

Megkezdődtek a bontási munkálatok is: megszüntették a régi sportpályát, ledózerolták a forfa-épületet, és a nyáron a tanműhelyeket és a tornatermet is lebontják. A műhelyek a főépületbe költöznek át.

Az elkövetkező két évben új tornacsarnok, oktatási szárny és aula, illetve egy kétszintes tanműhely-ház épül, kültéri sportpályákat és parkolót alakítanak ki, és megújul a meglévő főépület is, a közműhálózattal együtt.

Ha szeretné figyelemmel követni, hogy halad az építkezés tekintse meg képgalériánkat a július 5-ei állapotról:

 

 

A Kós Károly Szakképző Iskola az érdi Batthyány 2020-as program részeként, a Modern Városok Program pénzügyi forrásaiból újul meg.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email