22_03_29_erdmost_nincskep

Már átvehetők az üveggyűjtő kukák

22_03_29_erdmost_nincskep

Már átvehetők az üveggyűjtő kukák

Január hatodikán két és fél óra alatt mintegy harminc lakos szállította el az ÉTH Sas utcai telephelyéről az üveggyűjtő zöld kukát. Pató Simon cégvezetőt kérdeztük a szelektív üveggyűjtés részleteiről, a kukák kiosztásának menetéről.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mintegy huszonötezer üveggyűjtő edényt osztunk ki a lakosságnak az elkövetkező hetekben. Az edények kiosztása ütemezetten, egy-egy területre fókuszálva történik, és ezzel szinkronban lesz a visszagyűjtés bevezetése is. Nem érdemes tehát a tájékoztatóban megjelölt időpont előtt átvenni az edényt, hiszen a gyűjtés azokon a területeken indul el, ahol a kukákat már kiosztottuk. Aki nem ér rá a megadott időpontban, később is átveheti a kukát, aki pedig nem tudja megoldani a házhoz szállítást, adhat meghatalmazást a szomszédjának, rokonának. A meghatalmazás és az átvételi elismervény letölthető formanyomtatványát a honlapunkon található tájékoztató tartalmazza. Szeretnénk, ha mindenki maga meg tudná oldani valamilyen módon a kuka elszállítását, de idős, egyedülálló ügyfeleink természetesen igényelhetik segítségünket az ügyfélszolgálatnál – hangsúlyozta Pató Simon cégvezető.

A zöld edényekbe csomagolási üveghulladék kerülhet; ablaküveg, személyautók szélvédője nem. Ami a mennyiséget illeti, a normál kuka méretű, de fenekelt edények hatvan literesek, három-négy kiló üveg, de akár több is belekerülhet – a gyakorlat azt mutatja, hogy havi rendszerességgel ürítve ez a méret elegendő szokott lenni.

– Figyeljünk arra, hogy lehetőleg tiszta üveget dobjunk bele, és véletlenül se keverjük más hulladékkal – a PET-palack például nem a zöld, hanem a sárga fedelű kukába kerül. Az viszont mindegy, hogy fehér, vagy színes üveget dobunk-e bele. Miután összegyűjtöttük, az üveg a hasznosítóhoz kerül, ahol cserepet készítenek belőle, majd optikai válogatás után visszaolvasztják, és újra üveg lesz belőle – mondta el kérdésünkre Pató Simon, aki végezetül arról beszélt: szeretnék, ha minden családi házhoz kerülne üveggyűjtő kuka, azaz élnének a lakosok ezzel a lehetőséggel.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email