22_03_29_erdmost_nincskep

Május 16-án újranyit az érdi piac

22_03_29_erdmost_nincskep

Május 16-án újranyit az érdi piac

Szigorú intézkedések mellett május 16-án újranyit az érdi piac. Az Érd Médiacentrum úgy tudja, hogy két hónapnyi zárvatartást követően a hónap közepétől maszkban újra látogatható lesz a Széles utcai piac, kinyithat az összes árus és kereskedő. A maszkviselést a bejáratoknál ellenőrzik majd.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 

Március 13-án rendelte el Csőzik László polgármester azokat a rendkívüli intézkedéseket, aminek következményeként szünetelt az árusítás a piacon, azóta többször szóba került az újranyitás, akár részlegesen is, azonban a járványügyi helyzetre való tekintettel ezidáig nem hozták meg az enyhítést hozó döntéseket.

Április elején már felröppent a hír, hogy újranyitják a piacot, az ÉrdMost Facebook oldalán is megkérdeztük az érdieket arról, hogy kimennének-e. Már akkor érezhető volt, hogy sokan örülnének neki, de sokan voltak azon az állásponton is, hogy az újranyitással megnőne a fertőzöttek száma.  A szavazók 58 százaléka szorgalmazta egyébként az újranyitást a termelők érdekében. A városvezetés is elgondolkodott a kérdésen, azonban Csőzik László polgármester akkor úgy döntött, hogy a legfontosabb az emberek egészsége és biztonsága, ezért nem nyitják ki az érdi piacot.

A héten az ÉRD TV-nek adott interjújában már utalt rá a polgármester, hogy fokozatosan újranyithatnak az érdi létesítmények, így a piac is. 

„Azt merem mondani, hogy talán a nehezén már túl vagyunk és eljön az enyhítések időszaka.

Most van elfogadás alatt egy olyan intézkedés, ami arról szól, hogyan lépünk ki a veszélyhelyzeti intézkedések korából és lépünk vissza a hétköznapi normalitások világába. Talán azt lehet mondani, hogy e hét végén, jövő héten indul meg ez a fokozatos visszalépés a hétköznapokba. De például az elmúlt hétvégén már nem kellett hoznom olyan szigorú intézkedést, hogy a Duna-partot vagy a kedvelt kirándulóhelyeket lezárjuk. Hozzáteszem, ebben nagyban számított, hogy most nem volt annyira kedvező az időjárás” – fogalmazott Csőzik László, aki elmondta azt is, a piacot is fokozatosan nyitják újra, míg az óvodák esetében figyelik, kik és hányan hozzák el gyermekeiket a veszélyhelyzet fennállása óta működő két ügyeletes óvodába. Megjegyezte, az ügyeleti funkciót kevesen vették igénybe, volt olyan nap, hogy ketten-ketten érkeztek a parkvárosi és központban található óvodába.

A piacon kötelező lesz a vevőknek a maszk, ha nincs nekik, akkor a bejáratnál vásárolhatnak majd, továbbá kézfertőtlenítésre is lehetőség lesz, az árusoknak pedig kesztyűt és maszkot is viselniük kell. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email