22_03_29_erdmost_nincskep

„A magyar gazdaság erős lábakon áll”

22_03_29_erdmost_nincskep

„A magyar gazdaság erős lábakon áll”

Fogalmazott márciusi sajtótájékoztatóján Aradszki András országgyűlési képviselő, aki a gazdasági növekedésről és a munkanélküliség csökkenéséről is szólt. A tájékoztatón szó esett még az Európai Parlamenti választásról és a Modern Városok Program folytatásáról is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az országgyűlési képviselő Nőnap alkalmából köszöntötte a választókerület összes hölgyét. Mint mondta, az ő áldozatos munkájuk nélkül kevesebb lenne ez az ország.

– A hölgyek tesznek azért, hogy ez a nemzet fennmaradjon, és ez a nemzet továbbra is Közép-Európa meghatározó nemzete legyen. Isten áldja a hölgyeket és kívánom, hogy még szeretetteljesebb életet teremtsenek a férfiak segítségével ebben a hazában! Bízom abban, hogy általánossá válik a férfiak részéről a nők féltése, szeretete – emelte ki Aradszki András.

A képviselő az elmúlt negyedév gazdasági fejlődéséről is szólt. Úgy fogalmazott, hogy „a gazdasági növekedésnek és a gazdaság kifehérítésének köszönhetően ma Magyarországon 10%-kal nőtt a reálbérkereset, a nyugdíjak megtartották értéküket, 4% alá csökkent a munkanélküliek száma és 65% fölött van a foglalkoztatottak száma. Mindez egy olyan egyensúlyi állapotban történik, amikor csökken az államadósság, alacsony az infláció és a költségvetési hiány 3% alatt van”. 

Aradszki András az Európai Parlamenti választás kapcsán elmondta, hogy a kulcskérdés a migránskérdés megítélése lesz, hogy többségbe kerülnek-e azok, akik meg akarják védeni a kontinenst.

– A magyar ellenzék semmi mást nem tesz, mint félrevezető nyilatkozatokat tesz. Ők a bevándorlást támogatják, Magyarországon akarják Brüsszel érdekeit képviselni. A Fidesz-KDNP a jövőben is ki fog állni a magyar érdekek mellett, és ez a tétje az Európai Parlamenti választásnak – hangsúlyozta a képviselő.

A tájékoztatón szó esett arról a jogszabály-tervezetről is, amely a vagyonkezelő alapítványok kapcsán került az Országgyűlés elé. 

– Több fejlett országban bevált intézményről van szó, amely a vagyont segít megőrizni és tulajdonosváltás esetén nem teszi kockára a munkahelyeket, az értékteremtést. A rendszerváltás óta elég sok családi vállalkozás érte el azt a méretet, amelyek, ha nem folytatják a jó gazdálkodást, akkor munkahelyek ezrei szűnhetnek meg. Mindemellett a gazdasági növekedésből is kieshet egy olyan rész, ami eddig magyar volt. A vagyonkezelő alapítványok azt szolgálják, hogy abban az esetben, ha nincs olyan örökös, olyan új tulajdonos, aki hajlandó a vállalkozást tovább működtetni. A vagyonkezelőnek érdeke, hogy ez a vállalkozás továbbra is sikeres legyen, hiszen a vagyon hozadékából ő is részesedik – emelte ki a képviselő, aki azt is hozzátette, hogy az ellenzéki képviselők oda nem illő megjegyzései ellenére a magyar emberek világosan látják, hogy ez a törvényjavaslat az ő érdekeiket képviseli.

Aradszki András a Modern Városok Program kapcsán ismertette, hogy T. Mészáros András polgármesterrel folyamatosan tárgyalásokat folytatnak a kormánnyal arról, hogy milyen további fejlesztések valósulhatnak meg Érden. Az utak javítása a jó idő beköszöntével folytatódik és a képviselő azt is elmondta, hogy reményei szerint az új utakra korszerűbb buszokat is kap majd a város.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email