22_03_29_erdmost_nincskep

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott Szigetvári József

22_03_29_erdmost_nincskep

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott Szigetvári József

Magyar Arany Érdemkeresztet vehetett át Kásler Miklós, emberi erőforrások miniszterétől és Vitályos Esztertől, az Emmi európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkártól Szigetvári József, a Forrás Néptáncegyüttes alapítója és vezetője.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Március 15-e alkalmából a Pesti Vigadóban adta át a Magyar Arany Érdemkereszt, a Magyar Érdemrend Lovagkereszt, a Magyar Érdemrend Tisztikereszt, Érdemes Művész, Kiváló Művész, valamint Babérkoszorú kitüntetéseket Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Vitályos Eszter, az Emmi európai fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára.

Az eseményen jelen volt Szigetvári József is, a százhalombattai Barátság Kulturális Központ igazgatója, a Magyarok Öröksége Alapítvány, valamint a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes alapítója és vezetője is, aki a Kárpát-medence népművészeti kincseinek megőrzését és továbbadását szolgáló, széles körű kultúraszervezői tevékenysége elismeréseként vehette át a Magyar Arany Érdemkeresztet.

Szigetvári József még 1984. október elsején, Érden, a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban, közel hatvan gimnazista társával hozott létre néptáncszakkört, amely az évtizedek során nemzetközi hírű együttessé nőtte ki magát.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email