22_03_29_erdmost_nincskep

Lezárult a Fenyves-Parkvárosi új óvoda építkezése

22_03_29_erdmost_nincskep

Lezárult a Fenyves-Parkvárosi új óvoda építkezése

Lezárultak a Fenyves-Parkvárosi új óvoda kivitelezési munkái. A projektet a Magyar Állam és az Európai Unió vissza nem térítendő támogatásként 300 millió Ft-tal támogatja, ami az elszámolható költségek 100 százalékát jelenti az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be 2016. június 29-én a „Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése” című VEKOP-6.1.1-15 kódszámú pályázati kiírásra. A 2017. május 15-én kelt támogató levél alapján a Támogatási Szerződés 2017. június 13-án került aláírásra.

A VEKOP-6.1.1-15-RD2-2016-00003 azonosító számú projekt átfogó célja a régión belüli társadalmi kohézió, a korszerű neveléshez való hozzáférés feltételrendszerének megteremtése, mely hozzájárul a régió hosszú távú versenyképességéhez, valamint a nők arányának növeléséhez a foglalkoztatásban. A Fenyves-Parkvárosi terület óvodai intézménnyel nem volt ellátott, emiatt Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata egy új 4 csoportos óvoda építését valósította meg, amely a hatályos jogszabályoknak megfelel. Az óvoda a Favágó utca 63. szám alatti üres ingatlanon épült fel, ahol 4 db 60m2-es csoportszoba került kialakításra, mely szobánként 20 óvodás gyermek elhelyezésére alkalmas. Az épületben valamennyi funkció (tornaterem, orvosi szoba, öltözők, elkülönítő, nevelőtestületi szoba, stb.) biztosítottá vált. Az óvoda az akadálymentes használat követelményeinek megfelelően került kialakításra. A telek déli irányába – a csoportszobák felé – jelentős zöldterület, míg a csoportszobák előtt saját teraszok lettek kialakítva. A teraszon az Európai Uniós előírásoknak megfelelő gyermekjátékok kerültek telepítésre, ahol biztonságos gumi burkolat létesült. A projekt keretében eszközbeszerzés is megvalósult. A tételes eszközlista a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet alapján került összeállításra.

Bízunk benne, hogy további pályázati források elnyerésével folytathatjuk városunk intézményrendszerének fejlesztését.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email