22_03_29_erdmost_nincskep

Lezárult az idei nagy illegálishulladék-gyűjtés

22_03_29_erdmost_nincskep

Lezárult az idei nagy illegálishulladék-gyűjtés

Városszerte nyolc helyszínen számolták fel az illegális szeméthalmokat, sitthegyeket az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) „Tisztítsuk meg az országot!” pályázatán, melyen Érd több mint 37 millió forint támogatást nyert el.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nyolc önkormányzati telken, többek között a Kastélydombon, a Gulyás tanya környékén és a Csősz utcában is illegális hulladékot számolt fel Érd Megyei Jogú Város önkormányzata.

A városvezetés beszámolt róla, hogy a Kastélydombon 240, a Csősz utcában 50, a Gulyás tanya környékén pedig 60 köbméter szemetet számoltak fel.

Megjegyezték, a pályázat beadása előtt nyolc olyan területet derítettek fel, ahol hegyekben állt a szemét. Az ITM-től kapott 37,2 millió forintot 620 köbméter hulladék elszállítására kapták.

„Már tavaly is jelentős erőfeszítéseket tettünk az illegális szemétlerakatok felszámolására, akkor is nyertünk támogatást a programunk megvalósításához. Ugyanakkor a város tisztántartásáért folytatott küzdelmünk akkor lehet sikeres, ha a magántulajdonban lévő telkeket az érintett tulajdonosok is rendben tartják” – hangsúlyozta közleményében Érd Megyei Jogú Város önkormányzata.

Felhívták a figyelmet rá, az illegális hulladékelhelyezés ügyében a Pest Megyei Kormányhivatal az eljáró szerv, a bejelentéseket pedig az alábbi módokon lehet megtenni:

e-mail: zoldhatosag@pest.gov.hu
postai úton: 1072 Budapest, Nagydiófa u. 10-12.
telefonon: 06-1/478-4400
elektronikus úton: 201436115 KRID

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email