22_03_29_erdmost_nincskep

Lengyel-magyar megemlékezés vasárnap

22_03_29_erdmost_nincskep

Lengyel-magyar megemlékezés vasárnap

A mohácsi csatában elhunyt II. Lajos királyra, illetve a magyar és lengyel katonákra emlékeznek vasárnap délelőtt az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület ünnepségén. Reggel 8 órától a Szent Mihály templomban tartanak szentmisét, majd az „oroszlános” emlékműnél lesz koszorúzás.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Azokról a hősökről emlékezünk meg ezen a napon, akik a mohácsi csatában életüket vesztették, többek között II. Lajos király, és az érdi birtokos, Sárkány Ambrus is. Lengyel katonák is érkeztek a sereghez, és a mi emléktáblánk az ő emléküket is megőrzi – emelte ki Bazsóné Megyes Klára, az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület elnöke, aki hozzátette, hogy reggel 8 órától várnak mindenkit az ófalusi Szent Mihály templomban.

A szentmisét követően az oroszlános emlékműnél lesz megemlékezés, ahol mindenki elhelyezhet egy szál virágot vagy koszorút. Az ünnepségen T. Mészáros András polgármester mond beszédet.

– Mindenkit várunk, akit érdekel Érd története, sokan nem tudják, miről is szól ez az emlékmű. Azokat is várjuk, akik a mohácsi csata eseményei iránt érdeklődnek, egy szál virággal vagy anélkül – tette hozzá az egyesület elnöke.

Az ÉrdFM 101.3 riportere készített interjút Bazsóné Megyes Klárával, aki a vasárnapi megemlékezés történetén túl az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület szokásos hagyományairól is beszélt. Interjúnkat alább hallgathatják meg:
 


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email