22_03_29_erdmost_nincskep

Lehet-e korcsolyázni a Városligetben?

22_03_29_erdmost_nincskep

Lehet-e korcsolyázni a Városligetben?

Bár az előrejelzések szerint a hét közepétől ismét felmelegedik az időjárás, a napokban még fagypont alatt maradhat a hőmérséklet. A Városligetben ugyan úgy tűnik, a víz befagyott, azonban az üzemeltető arról tájékoztatott, a jégen - ha egyáltalán van - tilos tartózkodni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kovács Péter Barna, a Városligetet üzemeltető cég, a Zöldhatár Komposzt Kft. vezetője az Érd Tv-nek arról számolt be, egyelőre nincs teljesen feltárva, milyen források és patakok táplálják a záportározót, ezért szakértői vizsgálatot igényel, hogy felmérjék, a befagyott jég elbírja-e a rá nehezedő súlyt.

„E pillanatban nem lehet azt mondani, hogy rá lehet menni!

Még ha befagyna sem tudnánk garantálni, hogy nincsenek benne elvékonyodott részek egy forrás alatt!”

– hangsúlyozta. „Most az az álláspont, hogy nem szabad a jégre lépni. Az erre vonatkozó táblákat meg is rendeltem” – tette hozzá.

Kovács Péter Barna az Érd Tv-nek arról is beszélt, nem tartja kizártnak, hogy a következő teleken lehessen korcsolyázni a befagyott tavon, de idén még nem fagyott be olyan mértékben, hogy felmérhessék a jég vastagságát.

Kifejtette azt is, bár sokan szeretnék, hogy a tó nyáron fürdő- vagy horgásztó legyen, de a vízügyi hatóság mindkettőt határozottan megtiltotta.

„A jelenlegi engedélyek alapján sem horgászni, sem fürödni nem lehet. A horgászás egyik fő oka, hogy nem szabad terhelni semmilyen további etetéssel vagy más szerves anyag szennyeződéssel. A fürdés szintén a tó ökológiai teherbíróképességére hivatkozva tiltott”

– mondta. Részletezte, a látogatók csónakázhatnak, hasonló evezős sportokat űzhetnek.

A Városliget fejlesztéseivel, üzemeltetésével kapcsolatban Kovács Péter Barna azt mondta, „a szabadidőpark addig a pontig, amíg meg tudtuk tenni, amíg volt pénzünk, addig elkészült”, ezt műszaki értelemben is átadták.

Beszámolt arról is, hogy a Városligetet ideiglenesen saját maguk, a fővállalkozó Zöldhatár Komposzt Kft. tartotta karban, végezte a fűnyírást, öntözést.

Kifejtette, a tavasztól őszig tartó időszakhoz képest télen kevesebb a feladat. A liget nyitása és zárása mellett a szemetet kell összeszedni és hó esetén azt elsepregetni. Hozzátette, az illemhelyet is üzemeltetnék, de erre a járványhelyzet miatt erre nincs lehetőségük, mert nem tudják garantálni, hogy minden használó után lefertőtlenítsék.

„Most zajlik a végleges üzemeltető kialakulása. A rendelet szerint a közparkok tekintetében ez az Érdi Közterület Fenntartó. Jelenleg velük vagyunk tárgyalásban” – tudtuk meg Kovács Péter Barnától, aki elmondta azt is, a Városliget egy folyamatban lévő beruházás abban a tekintetben, hogy a város véghatárideje nem jött el, ezért plusz pénzt kértek további beruházásokhoz, de erre a válasz egyelőre nem érkezett meg a kormánytól.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email