22_03_29_erdmost_nincskep

Kutyahidegben jól jön a takaró

22_03_29_erdmost_nincskep

Kutyahidegben jól jön a takaró

A téli hideg megterheli a kint tartott állatok szervezetét, ezért az érdi Sirius menyhely takarókat, pokrócokat gyűjt, amellyel kibélelik védenceink kosarait és fekhelyeit. Azonban azt kérik, hogy használhatatlan rongyokat ne vigyen senki, illetve olyan anyagokat se, amelyeket széttépnek a kutyák.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Így télvíz idején most is jól jönnek a telepen a pokrócok, vastagabb textilek, kisebb szőnyegek is az állatok alá, vagy puha pamut póló, hálóing szintén megfelelő. A Sirius menhely olyan takarókat, pokrócokat gyűjt, amiket védenceiket alá tudnak tenni a hidegben.

A célra megfelelnek az elhasznált törülközők, ágynemű huzatok, lepedők, ruhafélék, kabátok is, és minden, ami nem tollal vagy szivaccsal bélelt (sajnos ezeket villámgyorsan darabokra szedik).

Böjtös Andrea, a működtető alapítvány elnöke elmondta, hogy ezenkívül közepes méretű kutyaházaknak is nagyon örülnek és állataink nevében megköszönnek minden felajánlást. 

Az állatvédő azt is megemlítette, hogyha esetleg segítségre szoruló, kóbor, sérült, kidobott állatot látunk, ne menjünk el mellette szó nélkül, és akkor is szóljunk az önkormányzatnak, a jegyzőnek, az állatvédőknek, ha azt látjuk, láncon és ház, védelem, élelem, víz nélkül tartanak kutyát – gyakran ugyanis csak így kapnak esélyt az életben maradásra.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email