22_03_29_erdmost_nincskep

Közösen mindenre van megoldás

22_03_29_erdmost_nincskep

Közösen mindenre van megoldás

Kezdetben a város polgármesteri kabinetjének fejlesztési referense volt, Érd legnagyobb környezetvédelmi beruházását, a csatornázást koordinálta. Először 2014-ben szavaztak neki bizalmat a választók. Képviselőként és alpolgármesterként öt éven át szolgálta az érdieket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tavaly a második ciklusát kezdte. Simó Károllyal, a Fidesz-KDNP-Összefogás frakcióvezetőjével járjuk be a 2. számú választókerületet. 
 

Koronavírus-járvány idején együtt járni az utcákat nem egyszerű, de Simó Károly azt mondja: neki ez a munkája. Persze most a legfontosabb az egészségvédelem, erre kell koncentrálni, teszi hozzá. Néhány méter után az is kiderül, hogy már nagyon régóta kötődik a városhoz. Ahogy némi iróniával megjegyzi, „nem olyan régóta, mindössze 21 éve” él itt. „Városfejlesztőként az akkori legfontosabb projektem, a szennyvízcsatornázás kapcsán találkoztam a Fácán közi lakótelep közel 40 éves telekproblémájával, amelyben mindenképpen segíteni szerettem volna a tulajdonosoknak, és ennek a megoldása olyan izgalmas kihívást jelentett, hogy többek között ezért is indultam el képviselőjelöltként a 2014-es önkormányzati választáson.”

Amilyen iramban haladunk a Fácán közben és a környékén, olyan lendülettel vetette bele magát a képviselői munkába, miközben az alpolgármesteri feladatokat is ellátta. Pártja választási veresége dacára úgy érzi, eredményes volt ez az időszak: rengeteg megvalósult beruházás és fejlesztés jut az eszébe. Az útépítéseket, a csatornázást, az intézményfejlesztéseket és a helyi lakótelepnél elért eredményeket emeli ki, a lista nagyon impozáns, jegyzi meg a felsorolás végén. „Az elmúlt ciklusban a választókerületi alapnak köszönhetően az aszfaltozás terén tervszerűen lehetett haladni, így a Fácán, Fogoly, Ilona, Izabella, Keselyű, Pintyőke, Páva, és a Papagáj utcák kaphattak szilárd burkolatot.” A tervei között szerepelt még néhány fejlesztés, ezeket ebben a ciklusban szerette volna megvalósítani. „Ez a lehetőség most megszűnt, de bízom benne, hogy a források más formában továbbra is rendelkezésre állnak majd.”

Különösen büszkén mutatja a Technikus utcát, ahol az útépítés mellett több más beruházás is megvalósult. A lakók, mint mondja, megértéssel fogadták a munkálatokkal járó átmeneti kellemetlenségeket. Sikerült építeni egy játszóteret is, valamint egy új vízművet is kapott a terület. „Korábban sokszor előfordult, hogy az ingatlanoknál nem volt megfelelő a vízellátás, különféle módszerekkel sikerült csak biztosítani a nyomást. Ez már a múlté. A létesítmény mellé a helyiek javaslatára hoztuk létre a mai napig kedvelt játszóteret. Ebben a ciklusban egy újabb játszótér kialakítását tervezem a madárneves utcák területén, jelenleg az erre legalkalmasabb terület kijelölése van folyamatban.” Visszatérve a Fácán köz ügyeihez, a lakóteleppel kapcsolatosan elért eredményeket említi. Példaértékűnek tartja azt a párbeszédet, amely az itt élők és a politika között megindult. Több lakossági fórumot követően egy rendelet módosítással rajzolódott ki a megoldás.

„A lakók negyven éve használják a területet, de tulajdonjogot igazoló papírja senkinek sem volt. A törvénymódosításnak hála lehetőség van arra, hogy a területet megkaphassa az önkormányzat. Benyújtottam a közgyűlésen egy előterjesztést, így a felosztás után a lakók megkaphatják az ingatlanokhoz tartozó területet, erre várhatóan még az idén sor kerül. Az itt lakó közel 300 embernek jelentős eredmény, hogy végre papírjuk is lesz arról, ami a saját tulajdonuk.” A következő évek feladataival kapcsolatban Simó Károly az aszfaltozások mellett a déli területeket említette, amelyek az ipari park létesítése kapcsán fontosak. A beruházás az egész város érdeke, mondja. Igyekszik megoldani a Tisztviselőtelepen működő üzem okozta évtizedes problémákat is, de úgy, hogy figyelembe vegyék az összes érintett érdekeit. 
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email