22_03_29_erdmost_nincskep

Komoly viharkárok

22_03_29_erdmost_nincskep

Komoly viharkárok

Érden is nagy károkat okozott a tegnap délutáni vihar: fákat döntött le, ágakat szakított le, és ezek nemcsak a közlekedést akadályozták, hanem a távközlési vezetékeket is megrongálták, és veszélyeztették a lakóházakat is. A szél felkapott egy mobilgarázst, és a szomszéd ház tetejére fordította.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tegnap délutáni viharos időjárást követően számos bejelentés érkezett a Katasztrófavédelem Pest megyei műveletirányítására. Tizennyolc településen huszonhét esetben avatkoztak be a hivatásos, önkormányzati és az önkéntes tűzoltók: huszonnégy alkalommal kidőlt fákat, leszakadt ágakat kellett eltávolítaniuk az úttestről, épületről, illetve kerítésről, egy helyen távközlési oszlop dőlt egy családi házra, két esetben pedig a házak tetőszerkezetét rongálta meg a viharos erejű szél – tájékoztatott Csámpai Attila a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. 

Érden a Krisztina utcában egy négy méter magas fa egyik ága szakadt az úttestre, és okozott forgalmi akadályt. Az István utcában a telekommunikációs vezetékre dőlt egy tíz méter magas fa, a Harkály utcában pedig egy tizenkét méter magas egyed tört ketté, és veszélyeztette a lakóházakat, illetve a forgalmat. Ma reggel az Alsó utcában egy diófa ága szakadt távközlési vezetékre, szintén a reggeli órákban a Mester utcában egy öt méter magas fa ága letört, veszélyeztetve ezzel a forgalmat. A kidőlt fákat, a leszakadt ágakat az érdi hivatásos tűzoltók mindenhonnan eltávolították.

A Pelikán utcában a viharos erejű szél felkapott egy huszonnégy négyzetméteres mobil garázst, és a szomszédos épület tetőzetére fordította. A garázst a tűzoltók kötelek segítségével szedték le a tetőről, majd súlyokkal és kötelekkel rögzítették. 

Tárnokon a Kölcsey utcában egy tizenöt méter magas fa derékba tört, veszélyeztetve a forgalmat.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email