22_03_29_erdmost_nincskep

Kis híján csődbe vitte az ÉTH-t az előző városvezetés-Frissitve

22_03_29_erdmost_nincskep

Kis híján csődbe vitte az ÉTH-t az előző városvezetés-Frissitve

A város nem szeretné privatizálni a szemétszállítást. Az előző, fideszes városvezetés akart korábban olyan rossz helyzetet teremteni, hogy csak a NER csókos cégeinek bevonásával lehessen megmenteni az ÉTH-t - reagált a Fidesz helyi kiadványának állításaira Csőzik László polgármester.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Azt állítja a Fidesz helyi kiadványa, hogy a város privatizálni szeretné az érdi szemétszállítást, és azt sugallja, hogy emiatt mondott le az ÉTH ügyvezetője, Pató Simon. Azt írják: „Lemondott az ÉTH ügyvezetője, Pató Simon. A polgármester rendkívüli taggyűlést hívott össze mára. A cég rendezetlen tőkehelyzetére hivatkozva a városvezetés privatizálni szándékozik az ÉTH-t.” Csőzik László közösségi  oldalán reagált. Mint írja: 

„A T. Mészáros-féle előző városvezetés kis híján csődbe vitte az érdi önkormányzati szemétszállító céget. Előre kitervelték, hogy olyan rossz helyzetet állítanak elő, hogy csak a NER csókos cégeinek bevonásával lehessen „megmenteni” az ÉTH-t. Hosszú éveken át folyamatosan veszteséget termelt a társaság, elveszítette saját tőkéjét, majd egymilliárdos adósságot halmozott fel. Szerencsére megbuktak, és nem tudták végrehajtani ördögi tervüket, így még épp időben meg tudtuk akadályozni az ÉTH fideszes privatizációját, amit a háttérből a saját embereik beépítésével és más alantas módszerekkel jól előkészítettek. Miután világossá tettem, hogy a társtulajdonos önkormányzatok vezetőivel együtt meg kívánom őrizni a cég függetlenségét, örjöngésbe kezdtek. Nem, nem fogom hagyni, hogy T. Mészáros haverjai erre a cégre is rátegyék a kezüket, ahogy az úszósport és a kézilabda esetében történt! Elég volt a féktelen pénzszerzési vágyukból és a korrupciójukból!”

Az Érd Most úgy tudja, hogy Pató Simon lemondásában nem játszottak közre az ÉTH jövőjével kapcsolatos nézetkülönbségek. Az ügyben keressük T. Mészáros Andrást is, amint reagál, azt is közzétesszük.

 

Frissítés:

Válaszolt az Érd Most megkeresésére T. Mészáros András. A korábbi polgármester saját közösségi oldalán is közzétette mondanivalóját (ott teljes egészében elolvasható). Az Érdi Fidesz elnöke a többi között azt írja, hogy az ÉRDKOM-nak, az ÉTH elődjének 2005-ös privatizációjában szerepe volt a jelenlegi polgármesternek. „Most ugyanez a terv, mi 2018-ban megmondtuk, hogy ez következik” – írja T. Mészáros, aki többszörös hazugsággal vádolja Csőzik Lászlót. Hozzáteszi: az ő vezetésével működő önkormányzat egyetlen cége sem ment csődbe, nem küzdött rendezetlen tőkehelyzettel 13 év alatt. „Az én vezetésemmel működő önkormányzat 3 és fél milliárd(!) forintos hiányt vett át Csőzik Lászlóéktól és több mint 50 milliárd forint(!!) plusszal, kész városépítési tervvel, a Modern Városok Programmal adta át Csőzik Lászlóéknak. Fura módon azóta semmi sem működik. Állnak a beruházások – közülük a legnagyobbat, a legfontosabbat, a 300 új munkahelyet jelentő AVL új üzemét már tavaly nyáron át kellett volna adni, de Csőzikék képtelenek voltak ellátni az ezzel kapcsolatos feladataikat” – fogalmaz T. Mészáros András, és a jelenlegi városvezetés szemére hányja, hogy az ÉTH „csődjét az ő nyakukba akarja varrni”. Miközben – amint fogalmaz – Csőzikék a város minden tulajdonát el akarták adni. Ezt akadályozta meg – állítása szerint – a Fidesz, amely 2006-ban átvette és virágzó várossá tette Érdet. A volt polgármester szerint most nincs másról szó, minthogy „tőkepótlás” címén a város el akarja adni az ÉTH-t.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email