22_03_29_erdmost_nincskep

Kié legyen idén a Pest Megye Környezetvédelméért Díj?

22_03_29_erdmost_nincskep

Kié legyen idén a Pest Megye Környezetvédelméért Díj?

Pest Megye Önkormányzata idén is meghirdeti a Környezetvédelméért Díj pályázatot, amivel az épített és természetes környezet állapotának megóvásáért, jobbításáért és fejlesztéséért tett erőfeszítéseket ismeri el. A díjra bárki javaslattal élhet Érd önkormányzata és az országgyűlési képviselő számára

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Pest Megye Önkormányzata nagyra becsüli a megye lakossága, valamint közösségei által az épített és természetes környezet állapotának megóvásáért, jobbításáért és fejlesztéséért tett erőfeszítéseket, ezért e területen elért kiemelkedő teljesítmények elismerésére 2008. évtől Pest Megye Környezetvédelméért Díj elnevezéssel kitüntető díjat alapított.
Fentiek elismerésére 2016-ban ismét meghirdetésre kerül a „Pest Megye Környezetvédelméért Díj” című pályázat.

A pályázat követelményei
Adományozható a díj azoknak, akik Pest megye épített és természetes környezetének megóvása, fejlesztése, a környezettudatos szemlélet kialakítása érdekében olyan magas színvonalú, kiemelkedő értékű és eredményes munkát végeztek, amelynek eredménye az adományozást megelőző évben valósult meg.
A díjból évente
• Egy adományozható természetes személyek részére. Az elismerésre érdemes személy elhalálozása esetén posztumusz kitüntetés adományozható, amelynek átvételére a legközelebbi hozzátartozó jogosult.
• Egy adományozható a jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező más szervezetek részére.
Nem díjazhatók azok a gazdasági társaságok, amelyeknek gazdasági érdeke, hogy a környezetvédelemre kiemelt figyelmet fordítsanak.

Az adományozás rendje
A díjak odaítélésére az előkészítő eljárás során javaslatot tehetnek:
a) a Pest megyében működő települési önkormányzatok,
b) a területileg illetékes országgyűlési képviselők,
c) a közgyűlés tagjai.
Az önkormányzatok, a területileg illetékes országgyűlési képviselők illetve a közgyűlés tagjai számárta azonban bárki javaslattal élhet.
A benyújtott pályázatok közül a díjak odaítélésére a közgyűlés önkormányzati ügyekkel foglalkozó bizottsága tesz javaslatot. A kitüntető díjak adományozásáról a közgyűlés dönt.

Díjazás módja
A díjjal díszoklevél és emlékplakett jár.
A díjak átadására ünnepélyes keretek között, a Megyenap alkalmából 2016. decemberében megrendezésre kerülő ünnepségen kerül sor.
Formai követelmények
A pályázat szöveges részből és fotódokumentációból áll, egyben összefűzött, vagy egybekötött A/4 formátumban.

 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email