22_03_29_erdmost_nincskep

Készülnek a tájépítészeti tervek

22_03_29_erdmost_nincskep

Készülnek a tájépítészeti tervek

Tájépítészeti és településtervezői egyetemi hallgatók látogattak el a leendő érdi klímapark területére. Munkatársaink Bitskey S. Kata, főépítészi munkatárssal beszélgettek az Érd Fm 101.3 Bundáskenyér című műsorában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Bitskey S. Kata beszámolt róla, tájépítész és településszervező egyetemi hallgatókkal járták körbe a leendő klímapark területét, akik már tájépítészeti terveket is fognak készíteni, és ezekkel a tervekkel tudnak majd tovább haladni.

A főépítészi munkatárs arról is beszélt, hogy az elképzelésük egy olyan park, ami a városon belül modellezi egyrészt azokat a problémákat, amik a klímaváltozással kapcsolatban jelentkeznek, másrészt pedig bemutat megoldási javaslatokat, lehetőségeket, hogy hogyan tudunk városi környezetben alkalmazkodni a megváltozott klímához.

„A park attól lesz klímabarát, hogy az egyre melegedő és sűrűn beépített városi környezetben egy hűsítő zónaként tud működni, ugyanakkor egy oktató funkcióval is kiegészül.”

Kata azt tapasztalja, hogy fenntarthatóság és a „zöldfejlesztés” elméleti szinten mindenki számára nagyon egyértelmű és érthető, de a gyakorlatban, amikor neki állnak például építkezni, az az első, hogy a fáknak a 70-80%-át kivágják a telekről.

Ha meglesznek a tervek, akkor el tudnak indulni a megvalósítás felé, Kata reményei szerint ősszel már fel tudnak mutatni eredményeket, és október végén-november elején már látványos dolgokat is be tudnak mutatni, nem csak terveket.

 


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email